zoeken binnen de website

Partnerpagina Imagem

De kloof van data-analyse overbruggen

door: Wouter Brokx

weblogs | 9 april 2020

Locatiedata zijn standaard geworden voor zowel bedrijven als consumenten. Maar waar consumenten een vrij snelle digitale ontwikkeling doormaken onder invloed van de grote technologie reuzen, gaat de digitale transformatie bij de overheid en het bedrijfsleven een stuk langzamer.

brug over het water


Een groot onderzoek van McKinsey laat zien dat minder dan 1% van alle data geanalyseerd wordt. Data groeit snel en alle data is locatie-gebonden. Maar slechts een fractie van deze data wordt geanalyseerd om tot besluitvorming te komen.

Wij vertalen gegevens van de veranderende leefomgeving om datagedreven besluiten te nemen. Dit doen wij door real-time data om te zetten in bruikbare informatie; terwijl zelflerende algoritmes in onze oplossingen helpen bij het maken van voortdurend verbeterende voorspellingen.

Machine Learning en AI zijn twee bijzondere toepassingen die programma’s in staat stellen om door ervaring automatisch te leren en verbeteren. Onze klanten hebben veel baat gehad van Machine Learning om zo duurzame en lichte oplossingen te ontwikkelen.

Op weg naar duurzaamheid

In Nederland kennen wij het Common Ground principe van Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), dat streeft naar om een toekomstbestendige, gemeentelijke IT-infrastructuur. Voor alle overheidsklanten draagt IMAGEM hieraan bij met de VALLEY – een concept van herbruikbare applicaties en betaal-per-gebruik modellen. Ons model ondersteunt de ontwikkeling van de maatschappij in samenwerking met de overheid, de bedrijfswereld en de burgers.

Wouter Brokx is CEO bij IMAGEM

tags:

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.