zoeken binnen de website

Partnerpagina Imagem

Dynamisch sturen met geo-informatie

artikelen | 24 november 2021

De nieuwste editie van ons magazine You Make Geospatial Matter is uit! We spraken met de luchtmacht, gemeente Capelle aan den IJssel en GeoBIMExperts over verschillende oplossingen en thema’s. Wouter Brokx spreekt over van datagedreven werken naar contextbewust, Patrick de Groot behandelt kunstmatige intelligentie en Wim Bozelie vertelt over de ontwikkelingen van ons tech team.

Lees hier onze digitale uitgave

Inhoudsopgave

 • Van datagedreven naar contextbewust
  Als je bedenkt hoe complex de wereld om ons heen is, is het eigenlijk heel bijzonder hoe goed mensen in staat zijn om te begrijpen en problemen te vertalen naar oplossingen. Maar geldt dat ook voor onze systemen?
 • Luchtmacht luistert waar het kan vliegen met LUIK dashboard
  Doordat vluchtdata nu in een overzichtelijk dashboard staat, weet de luchtmacht waar ze kunnen oefenen en is de communicatie met omwonenden sterk verbeterd.
 • Van fysiek naar digitaal
  Arjen, Dennis, Marcel, Reinier, Tom, Walter, Peter en Wim zijn het technische hart van IMAGEM. Maandenlang zagen ze elkaar alleen via een beeldscherm, maar dat weerhield hen er niet van om de afgelopen anderhalf jaar drie nieuwe producten te ontwikkelen. DELTA, Schouw M.App en ONEPORT.
 • Geo en BIM: hand in hand richting digital twins
  Geo, BIM en Digital Twin. Oude en nieuwe begrippen, soms maar een marketingkreet of zelfs een hype. Wat is hun relatie en waar overlappen ze? Het is tijd om dat verder te onderzoeken met John Joosten en Freek Boersma van GeoBIMexperts.
 • Verduurzaming door de potentie van zonnepanelen te benutten
  Steeds meer overheden willen in de toekomst klimaatneutraal zijn. Gemeente Capelle aan den IJssel is één van die gemeenten en kijkt daarom naar het aantal zonnepanelen in hun gemeente, een belangrijke vorm van hernieuwbare energie. Waar zit de potentie?
 • Kunstmatige intelligentie: de samenwerking van mens en machine
  Over vijftien jaar is zeker de helft van de medewerkers van alle waterschappen met pensioen. Als waterschappen alles willen blijven doen wat ze nu doen, kunnen ze simpelweg niet op dezelfde manier blijven doorgaan.
 • Plastic vervuiling, we missen 950 miljoen olifanten
  Plastic, in een periode van 70 jaar veranderd van werelduitvinding naar wereldprobleem. Een probleem dat 950 miljoen olifanten groot is! Hoe dan?

tags: ,

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.