zoeken binnen de website

Partnerpagina Imagem

IGNITE Challenge kent 2 Nederlandse finalisten

persberichten | 26 augustus 2016

Eerder dit jaar werd door Hexagon Geospatial de zogeheten IGNITE Challenge uitgeschreven, een wedstrijd waarbij iedereen met een goed idee voor een Hexagon Smart M.App kan meedingen naar een hoofdprijs van maar liefst $ 100.000,-.

Smart M.App’s zijn kennisportalen die verschillende informatiebronnen live met elkaar combineren tot bijvoorbeeld een dynamisch dashboard of kennisapplicatie, met geo-informatie als de verbindende factor.
Voor de IGNITE Challenge konden de deelnemers kiezen uit 6 thema’s: voedsel, infrastructuur, veiligheid, milieubescherming, gezondheid en financiën. Tijdens de jaarlijkse HxGN LIVE conferentie in de Verenigde Staten werden uit alle wereldwijde inzendingen de 20 geselecteerde finalisten bekend gemaakt. Tussen de finalisten bevinden zich twee nominaties uit Nederland, waar Imagem de premium partner en distributeur is van Hexagon Geospatial technologie en oplossingen.

De Gemeente Nijmegen is geselecteerd op basis van haar idee om een Smart Emission Dashboard te ontwikkelen, waarbij continue omgevingszaken als luchtkwaliteit, temperatuur en geluidsbelasting worden gemeten, en gecombineerd met historische waarneming beschikbaar worden gesteld aan de burger. Hierdoor wordt niet alleen inzichtelijk wat de huidige omgevingskwaliteit is, maar ook hoe dit in de afgelopen tijd is geweest, zodat trends en ontwikkelingen zichtbaar worden.
De tweede geselecteerde inzending betreft Antea Group, met haar idee voor Smart Charge Electric Transport. Dit kennisscherm biedt inzicht in de ontwikkeling van elektrisch rijden en de staat van voorzieningen die hiervoor benodigd zijn. Hierdoor kan de infrastructuur voor elektrisch rijden verder geoptimaliseerd worden, wat een stimulans betekent om voor deze milieuvriendelijkere manier van transport te kiezen.

In de komende maanden zullen de twintig finalisten, met hulp van Hexagon Geospatial, hun ideeën omzetten in volledig functionele Smart M.App. Het bouwproces dient in september 2016 te worden afgerond, waarna in december de uiteindelijke winnaars bekend kunnen worden gemaakt.
Imagem is ontzettend trots dat vanuit alle wereldwijde inzendingen er maar liefst twee uit Nederland zijn geselecteerd. Daarnaast zijn het twee ontzettend praktische oplossingen binnen het thema Smart City.
Wij wensen Antea en Gemeente Nijmegen dan ook heel veel succes toe in de creatie van de Smart M.App en natuurlijk in de december maand. Wij gaan hen maximaal ondersteunen om de kans op de winst te vergroten.

Over Imagem

Imagem is een leverancier van marktleidende geografische oplossingen, en heeft haar hoofdkantoor in Nederland. Imagem maakt uitsluitend gebruik van Hexagon Geospatial technologie en richt zich op het ontwikkelen van ICT oplossingen die haar relaties in staat stelt locatiedata, administratieve data en business intelligence te combineren en te visualiseren. 
Imagem werkt met overheden (nationaal, regionaal en lokaal), defensie en veiligheidsorganisaties, dienstverleners en system integrators. Meer informatie is te vinden op imagem.nl.

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.