zoeken binnen de website

Partnerpagina Imagem

NedGraphics en Imagem werken samen aan hoogwaardige locatie intelligentie oplossingen op basis van Smart M.App technologie

persberichten | 22 januari 2018

Imagem en NedGraphics zijn recent een strategische samenwerking aangegaan rond Smart M.App technologie. Vanuit deze samenwerking zullen beleidsmakers en managers geholpen worden om data gedreven besluitvorming in hun beleid optimaal toe te passen.

Imagem

NedGraphics is een vooruitstrevende geospatial serviceprovider in Nederland, gefocust op het combineren van geospatial technologie met documentatie- en databeheer voor de overheid. De oplossingen die zij bieden voor het ontwerpen, beheren en publiceren van digitale tekeningen en kaarten helpen om complexe werkprocessen te vereenvoudigen. Het efficiënt samenwerken van verschillende afdelingen binnen de overheid neemt hierdoor toe.

Smart M.App technologie biedt een unieke integratie van digitale kaarten en administratieve data, plus de mogelijkheid tot uitgebreide ruimtelijke analyses en presentaties. Geo-data en administratieve data sets zijn inmiddels ruim voor handen. Echte waarde wordt pas toegevoegd als ook de verborgen verbanden in deze data ruimtelijk én in de tijd inzichtelijk worden gemaakt. Smart M.Apps technologie biedt organisaties de mogelijkheid om van hun digitale kaarten nu ook echt ‘slimme kaarten’ te maken.

Voor NedGraphics is Smart M.App technologie een logische aanvulling op haar producten- en diensten portfolio. Met Smart M.App technologie biedt NedGraphics aan haar opdrachtgevers de tooling om echt inzicht te verkrijgen met geo-data. Met behulp van Smart M.App technologie kunnen actuele vraagstellingen ruimtelijk in beeld worden gebracht zoals bijvoorbeeld ‘leefbaarheid’, ‘prijsontwikkeling vastgoed’, ‘leegstand’ en ‘energietransitie’.

Hennie Genee, Manager Development van NedGraphics zegt; “Door de samenwerking met Imagem richten wij ons op het helpen van onze opdrachtgevers (veelal lokale overheden) om het potentieel in alle beschikbare geo-data te helpen ontsluiten. Dit gericht op betere besluitvorming en dienstverlening door onze opdrachtgevers aan haar klanten (lees: burgers en bedrijven).

“Het voordeel van het gebruik van deze technologie is de mogelijkheid om datasets van verschillende bronnen met locatie intelligentie te combineren om zo data gedreven besluitvorming tot stand te laten komen door informatie te creëren voor inzicht en kennis. Gemeentebestuur, ambtelijk management en ook de gemeenteraad kunnen hiermee gebruiksvriendelijke en specifieke dashboards gebruiken om beleid te visualiseren en analyseren”, zegt Niels de Graaf, Market Manager bij Imagem.

De dashboard oplossingen zijn gebaseerd op Smart M.App technologie van Hexagon Geospatial. Dit cloud-gebaseerd platform helpt om lichtgewicht en dynamische applicaties en dashboards te maken door inhoud, workflow en geo-processen in één enkele applicatie te combineren om zo krachtige visualisatie mogelijk te maken. Imagem is platina partner van Hexagon Geospatial en de officiële distributeur van deze technologie in de Benelux.
Door de samenwerking tussen Imagem en NedGraphics zullen meer oplossing-gerichte dashboards en applicaties de besluitvorming van lokale overheden in Nederland gaan ondersteunen.

Over Imagem:

Wij zijn Imagem. Een team van professionals toegewijd om locatie te vertalen en verandering inzichtelijk maken. Wij geloven dat we een unieke bijdrage leveren aan het verbeteren van onze leefomgeving. Wij kunnen jou helpen bij het nemen van beslissingen door kennis en inzicht te bieden met “location intelligence” oplossingen. Zo kun je zelf jouw kaart van de toekomst tekenen. Voor meer informatie: www.imagem.nl.

Over NedGraphics:

NedGraphics combineert al ruim 30 jaar geo-informatie technologie met document- en data- management. NedGraphics richt zich vooral op overheden en organisaties in Nederland met het doel om processen te optimaliseren en ontwerpresultaten te verbeteren. Voor meer informatie: www.nedgraphics.nl.

tags:

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.