zoeken binnen de website

Partnerpagina Imagem

Nieuwe webinars: Tech en Kennis Sessies

nieuws | 11 mei 2021

Doe meer met geospatial technologie. Voor dat de zomer begint, kan je weer deel uitmaken van een serie nieuwe, interactieve webinars, waarin we nieuwe technologie en handige mogelijkheden laten zien binnen onze oplossingen. Benieuwd wat we deze keer met je delen? Klik hieronder om de onderwerpen te zien en registreer meteen.

20 mei 2021: Validatie en mutatiesignalering met DELTA voor waterschappen
Tjip van Dale & Marcel van der Weerd
Aanmelden voor dir webinar

De BGT was een grote stap in het creëren van 1 waarheid voor wie het noodzakelijk is om te weten wat waar ligt, als het gaat om de inrichting van de buitenruimte. Ook waterschappen hebben een verantwoordelijkheid om in hun buitenruimte de registratie zo actueel mogelijk te houden. Het is daarom van belang dat liggingsgegevens van watergangen en keringen overeenkomen met de werkelijkheid, zoals die uit remote sensing data wordt waargenomen.

Met de DELTA voor Waterschappen suite kan je op basis van een breeds scala van remote sensing data, zoals hoogtemodellen en Multi spectrale beelden een controle uitvoeren op de correcte ligging van (ondersteunende) waterdelen, duikers, waterkeringen en meer. Geconstateerde afwijkingen op de registratie worden op een gebruiksvriendelijke wijze ter beoordeling gepresenteerd aan een operator. Wij hebben zeer krachtige modellen toegevoegd aan DELTA, zoals de validatie van waterdelen en ondersteunende waterdelen. In deze sessie zullen deze de resultaten van deze nieuwe modellen worden gepresenteerd.


3 juni 2021: What’s new in Schouw M.App
Patrick de Groot & Tjip van Dale
Aanmelden voor dit webinar

Schouw M.App is een oplossing die het hele proces van de jaarlijkse schouw van de watergangen ondersteunt. Met gebruik van satellietdata en Machine Learning algoritmes wordt een digitale schouw uitgevoerd op alle te schouwen watergangen. Met de hieruit verkregen informatie over de mate van vervuiling in de watergang kan de veldschouw efficiënter worden uitgevoerd. Schone watergangen hoeven immers niet te worden gecontroleerd. Schouw M.App heeft voor elke stap in het proces de passende ‘app’. In deze laatste versie zijn niet alleen de detectiealgoritmes verbeterd, maar vooral de gebruikersinterface is ingrijpend vernieuwd en veel intuïtiever in gebruik. In deze webinar zullen deze en meer vernieuwingen uitgebreid worden gedemonstreerd.


17 juni 2021: Uw eigen digital twin, wat houdt u tegen?
Niels van de Graaf & Harald Gortz
Aanmelden voor dit webinar

Er is veel gedeeld over het toepassen van een digital twin als informatievoorziening. Toch is de adoptie bereidheid nog laag. Waarom? Uit ons onderzoek blijkt dat er 5 digital twin ‘adoptiegroepen’ bestaan. Een groep die:
- al bezig is met het realiseren van een digital twin en experimenteert met toepassingen;
- pioniert/speelt met verschillende soorten software, maar geen tijd heeft om het goed te doen;
- graag met een digital twin aan de slag wil, maar niet weet waar te beginnen;
- denkt dat het duur is en daarom niets doet;
- simpelweg geen voordelen ziet in het toepassen van een digital twin.

In deze sessie informeren en inspireren wij elke groep door te laten zien dat wij de uitdagingen begrijpen en met de juiste technologie ook de uitdagingen kunnen oplossen. Wij nemen u mee hoe u groot kan denken en in kleine stappen uw ambitie realiseert. We demonstreren voorbeelden van viewers, applicaties en dashboards.


1 juli 2021: Zonnepanelen en automatisch detecteren met luchtfoto’s
Niels van de Graaf & Wim Bozelie
Aanmelden voor dit webinar

Zonnestroom is een belangrijke hernieuwbare energiebron. En uit onderzoek is gebleken dat vele zonnepanelen niet geregistreerd worden. Om het elektriciteitsnet goed te kunnen beheren is het nodig om te weten waar zonnepanelen aanwezig zijn. Daarnaast zijn overheden druk bezig om in de toekomst klimaatneutraal te kunnen zijn. Het is dus belangrijk dat er goed zicht is op waar er al zonnepanelen aanwezig zijn en waar er potentie is om zonnepanelen te plaatsen. Om de aantallen en locaties van zonnepanelen nauwkeurig vast te leggen kan nu gebruik gemaakt worden van onze standaard remote sensing zonnepaneeldetectie model binnen onze DELTA modellen.

Gemeente Capelle aan den IJssel heeft geïnvesteerd in onderzoek en realisatie van een eigen remote sensing model voor het detecteren van zonnepanelen. En gemeente Capelle aan den IJssel wil dit model graag via DELTA delen met de rest van de gemeenten. In deze sessie, dat gezamenlijk met gemeente Capelle aan den IJssel verzorgd wordt, informeren wij u waarom het van belang is om inzicht te hebben in waar zonnepanelen aanwezig zijn en hoe u dit analyseproces volledig in eigen beheer kan doen met DELTA.

tags: , , ,

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.