zoeken binnen de website

Partnerpagina Imagem

Zonder technische kennis met locatie technologie werken

door: Patrick de Groot

weblogs | 28 april 2021

Datagedreven sturing vraagt tegenwoordig om snelle en geautomatiseerde verwerking van sensorinformatie, waarmee een fenomeen of verandering duidelijk inzichtelijk wordt gemaakt. Als beheerder of inspecteur zou het fijn als je alleen nog maar het finale oordeel hoeft te geven.

Beeld: GettyImages

Denk bijvoorbeeld aan de controle van basis- en kernregistraties, zoals de BAG en BGT. Of de juistheid van de legger, of het monitoren van klimaatverandering en nog veel meer: zaken die vragen om up-te-date bijhouding, zodat andere taken in een organisatie vervolgens uitgevoerd kunnen worden. Als je als beheerder zelf deze veranderingen of fenomenen kan controleren en bijhouden, kan je veel tijd én moeite besparen.
En dat is precies wat de oplossing voor mutatiesignalering DELTA doet. Door niet alleen geavanceerde analyses uit te voeren, maar ook direct de gevonden resultaten visueel aan de beoordelaar te presenteren, houd je als organisatie zelf controle over het proces en kan iedere inhoudelijk deskundige met deze omgeving werken. Je hebt zelf dus geen Remote Sensing of zelfs GIS-achtergrond nodig om snel en effectief te bepalen waar in een beheergebied zich significante ontwikkelingen hebben voorgedaan.
Analyses kunnen worden voorzien van parameters (bijv. minimale oppervlakte of hoogte) en resultaten worden netjes gesorteerd op mate van verandering. Met 1 druk op de knop wordt een oordeel geleverd, waarna de informatie via open formaten wordt gedeeld met de rest van de organisatie.

Alles in controle

IMAGEM werkt continue aan het uitbreiden en verbeteren van DELTA, en onlangs is de nieuwste versie vrijgegeven, met inmiddels meer dan 35 procesmodellen die iedereen kan gebruiken.
In deze update zijn onder meer modellen toegevoegd voor automatische controle van watergangen, droogte en nulmeting op andere registraties, kunnen handige bijproducten zoals een analysegrid en puntenwolken per object worden gemaakt en is de interface sterk verbeterd. Ook zijn de bestaande modellen onder handen genomen waardoor de performance sterk verbeterd is.

Je hoeft geen expert op het gebied van GIS meer te zijn. Een krachtige oplossing voor het detecteren van veranderingen kan je in huis halen en combineren met de lokale gebiedskennis van uw medewerkers.

Patrick de Groot is sales director bij IMAGEM

tags: ,

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.