partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina KPN

KPN logo

Value case als methodiek voor Smart Cities

2 december 2015

Een value case is bij uitstek geschikt om een Smart Cities-initiatief te ontwikkelen. Wat houdt deze methodiek in, wat zijn de belangrijkste voorwaarden en hoe kom je tot een succesvolle value case?

lees meer

Samen werken aan de slimme stad

24 november 2015

Mensen voegen waarde toe aan Smart City-oplossingen. Zonder hun input maakt de technologie het leven in de stad niet beter. Wie zijn de belangrijkste partijen en hoe werken ze het beste samen aan initiatieven?

lees meer

Gericht aan de slag als je de wereld beter begrijpt

28 oktober 2015

De explosieve toename van data vraagt om een structuur: het kunnen scheiden van relevante en irrelevante informatie. Een geografisch informatiesysteem (GIS) is daarvoor een geschikt middel. “Een kaart creëert context van de wereld om ons heen en maakt het mogelijk in te zoomen op die ene plaats waarin je bent geïnteresseerd”, zeggen de bestuurders van Esri Nederland.

lees meer

De verbonden samenleving in de slimme stad - white paper

14 oktober 2015

KPN-De verbonden samenleving in de slimme stad

Gemeenten staan voor de uitdaging (economische) groei te verenigen met veiligheid, bereikbaarheid en kwaliteit van leven. Hoe kan de stad groeien, economisch, in omvang en functies, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van leven van zijn burgers? Hoe kan de stad een hogere kwaliteit dienstverlening leveren aan kritische burgers, tegen lagere kosten?

lees meer

Slimmere ICT helpt NS de toekomst in

14 juli 2015

Met verder geoptimaliseerde ICT-systemen treden de Nederlandse Spoorwegen de uitdagingen van de toekomst tegemoet. Zo krijgen de 18.000 medewerkers de beschikking over nieuw ingerichte werkplekken. “Uiteindelijk willen we met verbeterde ICT een flexibelere en slimmere organisatie creëren”, zo schetst NS’ CIO Hessel Dikkers de ambities.

lees meer

Smart City Event | 2-5 juni 2015 | Amsterdam Arena

27 mei 2015

De ontwikkeling van Smart Cities is de afgelopen jaren in een stroomversnelling geraakt. Steeds meer steden zien in dat een Smart City voordelen oplevert en steeds meer projecten zijn al met succes uitgevoerd.

lees meer

'Met onze informatie kan Nederland blijven bewegen'

Perry van der Weyden over rol Rijkswaterstaat bij realiseren ambities

9 april 2015

Perry van der Weyden, CIO bij Rijkswaterstaat (RWS), ziet een duidelijke rol voor zijn organisatie bij de rijksbrede digitalisering. “Behalve fysieke infrastructuur moeten we informatie bieden die ervoor zorgt dat Nederland kan blijven bewegen.” Een gesprek met hem en Roeland IJdenberg, Client Director KPN.

lees meer

Optimaal beveiligd dankzij ‘knuffelhackers’

17 december 2014

De voortdurende ontwikkeling van ICT gaat hand in hand met de hogere eisen die worden gesteld aan security. Dit geldt ook voor de overheid. Mede dankzij ethische hackers wordt de beveiliging van ICT-oplossingen van de overheid continu geoptimaliseerd. “Met een goede hacker is niets mis”, zegt Jaya Baloo, Chief Information Security Officer van KPN.

lees meer

Rijksoverheid sluit raamcontract voor netwerkdiensten met KPN

20 november 2014

De Rijksoverheid heeft raamcontracten gesloten met KPN, BT en Tele2 voor de levering van dataverbindingen en internettoegang. Hiermee is de Europese aanbesteding door het project OverheidsNetwerken2013 afgerond.

lees meer

Samen op weg naar één digitale overheid

30 oktober 2014

KPN-Samen op weg naar één digitale overheid

In een wereld die met de dag sneller verandert, is dit het moment om Nederland weer op een voorsprong te zetten door samen te innoveren en nieuwe wegen in te slaan.

lees meer