partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina KPN

KPN logo

Amsterdam kiest KPN als strategisch partner

persberichten | 8 juli 2016

Amsterdam en KPN hebben een overeenkomst getekend voor ICT-dienstverlening op het gebied van hosting en technisch applicatiebeheer voor een periode van maximaal tien jaar inclusief optionele verlengingen.

Op 1 juni jongstleden hebben de Gemeente Amsterdam en KPN B.V. een overeenkomst getekend voor ICT-dienstverlening op het gebied van hosting en technisch applicatiebeheer voor een periode van maximaal tien jaar inclusief optionele verlengingen. De overeenkomst is het resultaat van een Europese aanbesteding die vorig jaar werd gestart. De Gemeente Amsterdam heeft KPN als strategische partner gekozen, omdat zijn dienstverlening het beste past bij haar organisatie en ICT-infrastructuur . De Gemeente Amsterdam heeft met KPN een partij gecontracteerd die haar ontzorgt inzake hosting en technisch applicatiebeheer. KPN zet hiervoor zijn dienstverleningsconcept Managed Hybrid Cloud in. Bovendien verwacht de Gemeente Amsterdam dat KPN haar, daar waar nodig , zal ondersteunen bij het nog verder verbeteren van de informatievoorziening voor haar medewerkers, de burgers en bedrijven.

De Gemeente Amsterdam maakt al jaren gebruikt van externe ICT-dienstverlening op het gebied van hosting en technisch applicatiebeheer. Daarnaast heeft de Gemeente Amsterdam applicaties ondergebracht bij shared servicecentra van de overheid en de eigen ICT-dienst van de Gemeente . Omdat de overeenkomst voor externe dienstverlening afliep, is de Europese aanbesteding uitgevoerd. Voor de nieuwe dienstverlening , die wordt geleverd tegen marktconforme prijzen, maakt KPN gebruik van de nieuwste technologie. De overeenkomst is bovendien zo ingericht dat de dienstverlening ook in de komende jaren blijft ontwikkelen volgens de laatste stand van de techniek.

Duurzaamheid is een belangrijk aspect van de gecontracteerde dienst en was één van de criteria voor gunning van de opdracht. KPN committeert zich aan de MeerjarenAfspraak Energie-Efficiëntie 3 (MJA3), gebruikt alleen groene stroom en duurzame materialen voor de datacenters en eist en controleert dat haar leveranciers duurzaam produceren.

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.