partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina KPN

KPN logo

Open deuren met je smartphone

Slim toegang

artikelen | 14 oktober 2016

Bij waterschappen en drinkwaterbedrijven mag niet iedereen zomaar in en uit lopen. Zeker niet als het gaat om locaties met kritische infrastructuur. Goed sleutelbeheer is dan ook een belangrijke voorwaarde voor een waterdichte beveiliging. Juist daar schort het nogal eens aan. Hoe het slimmer kan, lees je hieronder.

Open deuren met je smartphone

Jan is jarenlang onderhoudsmonteur bij het drinkwaterbedrijf als hij op een dag een andere baan krijgt en vertrekt. Hij levert netjes zijn overall en laptop in. Maar waar zijn de sleutels die hij gebruikte bij zijn werk in de waterzuiveringsinstallaties? Op kantoor kan niemand ze vinden, terwijl Jan beweert dat hij ze heeft teruggegeven aan de sleutelbeheerder. Dit scenario komt nog vaak voor. En hoe vaak moet een monteur of medewerker wel niet het halve land doorkruisen om een sleutel op te halen? Door de smartphone te gebruiken als sleutel, wordt sleutelbeheer een stuk slimmer.

Hoe werkt slimme toegang met NFC-SIM?

Bedrijfstoegang met je smartphone werkt met de Near Field Communicatie (NFC) SIM-kaart van KPN. Op deze SIM-kaart staan digitale kluizen waarin gegevens veilig opgeslagen kunnen worden. Via een NFC controller van een smartphone communiceert een app met één van deze digitale kluisjes en de NFC antenne van de smartphone. Op deze manier wordt er gecommuniceerd tussen de NFC SIM-kaart en een NFC-tag op een slot. Dat slot ontgrendel je eenvoudig door je smartphone er een paar centimeter voor te houden.

Ook slim: sleutelbeheer

NFC SIM van KPN biedt je bovendien volledige controle over het sleutelbeheer. Jij bepaalt wie waar toegang toe heeft, en voor hoelang. Stel dat een monteur acuut naar de rioolwaterzuivering Dokhaven moet, maar hij daar geen sleutel voor heeft. Dan kan hij onderweg een secretaresse bellen met het verzoek om een sleutel. Zij gaat direct naar het kaartmanagementsysteem op haar laptop, voert daar de gegevens van de monteur in en verstuurt de code naar hem. De code staat vrijwel direct op de NFC SIM in zijn smartphone. De monteur kan bij aankomst direct aan de slag. Gaat diezelfde monteur uit dienst? Dan wis je al zijn toegangscodes gemakkelijk op afstand.

Goed beveiligd

De NFC SIM-kaart heeft een gecertificeerde beveiliging waardoor gegevens veilig zijn opgeslagen. Smartphone verloren? Je kunt de NFC SIM-kaart van afstand blokkeren en direct de data wissen. Daarnaast kan de NFC SIM ook andere functies krijgen. Hij kan bijvoorbeeld de printpas vervangen, zodat medewerkers kunnen printen met hun smartphone. Ook lockers kunnen geopend worden met NFC SIM-technologie. NFC SIM-tags in werkkleding registreren zelfs of kleding schoon is. Zo worden nog meer handelingen op en rond het kantoor slimmer!

Meer weten over de mogelijkheden van de NFC-simkaart? Neem dan contact op.


tags: ,

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.