partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina KPN

KPN logo

Uitdagingen voor één digitale overheid

door: Anne-Meine Gramsma

weblogs | 17 juli 2014

ICT vormt de ruggengraat en het zenuwcentrum in de digitale samenleving. Het Nieuwe Leven & Werken en de netwerksamenleving veranderen de maatschappij vanuit de kern. In de position paper 2014 ‘Samen op weg naar één digitale overheid’ maakt KPN inzichtelijk hoe de uitdagingen bij deze transformatie worden aangegaan.

Anne-Meine Gramsma is VP Sector Government bij KPN. 


Als KPN voelen we ons verantwoordelijk en betrokken bij alle Nederlanders en onze overheid. We eisen van onszelf – als adviseur en betrokken partner – constant met Nederland onze kennis te delen en in dialoog te zijn. Voor de komende jaren wacht ons een uitdagende ambitie, die wij vol vertrouwen aangaan: in de strategie van het Rijk is bepaald dat burgers en bedrijven in 2017 in staat moeten zijn belangrijke zaken met de overheid digitaal af te handelen. Voorwaarden


In onze ogen slaagt de verandering naar een digitale overheid als aan een aantal voorwaarden wordt voldaan: allereerst is door de toenemende complexiteit van ICT een efficiënte(re) basisinfrastructuur steeds belangrijker. Ook is standaardisatie, centralisatie en optimalisatie een absolute noodzaak. Wij menen bovendien dat de overheid het beste functioneert als deze is ingericht als één bedrijf. De overheid moet haar dienstverlening zodanig organiseren dat deze efficiënt is, van hoge kwaliteit en aansluit op de behoeften van burgers en het bedrijfsleven. Vooruitstrevend gebruik van ICT is daarvoor essentieel.


Verbinden en versterken


We gaan graag samen met de Rijksoverheid op weg naar één digitale overheid. Van oudsher staat centraal in onze dienstverlening het in praktijk brengen en werkelijk verder helpen van de samenleving met betrouwbare, innovatieve en veilige ICT-diensten. Met veilige en groene ICT-oplossingen die verbinden en versterken laten we de overheid en Nederland beter functioneren en presteren. 


Drie expertisedomeinen


Daarnaast bundelen we onze kennis en kunde op drie domeinen, die voor de digitale overheid belangrijk zijn. Allereerst kunnen ambtenaren via cloud services altijd en overal werken. Via CloudNL worden alle data veilig beheerd in datacenter op Nederlands grondgebied door Nederlandse beheerders. Daarnaast is veiligheid voor ons topprioriteit, waarbij de focus ligt op identiteitsdiensten, securitydiensten en infrastructuren en business continuity voor datacenterdiensten en cloud services. Tot slot richten we ons op een goed ingerichte, efficiënte en niet-complexe basisinfrastructuur, waarop de digitale overheid functioneert.

Contouren en oplossingen


In onze position paper schetsen we de contouren van de ontwikkelingen én de oplossingen die vorm geven aan de digitale overheid. Onze paper ‘Samen op weg naar één digitale overheid’ is hier te downloaden. Meer informatie is tevens te vinden via www.kpn.com/centraleoverheid-blog.


Anne-Meine Gramsma is VP Sector Government bij KPN. 


tags: , ,

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.