partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina Microsoft

Common Ground: Waar moet je beginnen?

weblogs | 18 januari 2023

Gemeenten hebben behoefte aan een moderne, gezamenlijke informatievoorziening voor het uitwisselen van gegevens. Op 23 januari aanstaande organiseert Microsoft samen met Delta 10, Parkstad-IT en VNG een follow up webinar over hoe je het beste kunt starten met Common Ground.

Beeld: Microsoft

Het huidige stelsel voor gegevensuitwisseling maakt het lastig om snel en flexibel te vernieuwen, te voldoen aan privacywetgeving en efficiënt om te gaan met data. Dat staat de verbetering van de gemeentelijke dienstverlening in de weg. Vanuit die behoefte is Common Ground ontstaan.

In de kern gaat het bij Common Ground om een hervorming van de gemeentelijke informatievoorziening, door op een andere manier om te gaan met gegevens. Dit wordt gerealiseerd op basis van gestandaardiseerde tooling. Hierdoor kunnen gemeenten de herinrichting van de informatievoorziening ingrijpend verbeteren. Dat stelt u in staat om op een moderne en flexibele manier in te spelen op maatschappelijke opgaven.

In een eerder webinar heeft VNG toelichting gegeven over wat Common Ground is en welke ontwikkelingen reeds hebben plaatsgevonden. Gemeente Tilburg, ICT samenwerkingsverband Equalit deelde hoe zij beiden de implementatie van de eerste Common Ground toepassingen hebben doorlopen. Centric presenteerde welke ontwikkelingen zij hebben doorgemaakt om Centrix-toepassingen te conformeren aan de principes van Common Ground. U kunt de webinar hier terugkijken.

Op 23 januari aanstaande organiseren wij samen met Delta 10, Parkstad-IT en VNG een follow up webinar over hoe je het beste kunt starten met Common Ground.

  • VNG geeft een toelichting over de ontwikkelingen binnen Common Ground en vertellen hoe gemeenten slimmer kunnen samenwerken op het gebied van softwareontwikkeling.
  • Delta10 legt uit hoe je als gemeente of shared service center (SSC) met beperkte inspanningen kunt beginnen met Common Ground.
  • Delta10 zal het Cloud Adoption Framework (CAF) benoemen waarmee je stap voor stap Cloud kunt adopteren en intern kennis kunt opbouwen.
  • Tot slot zullen Parkstad-IT en Delta10 delen hoe zij het implementatietraject hebben ervaren en hoe de eerste Common Ground applicatie (Signalen) succesvol in productie is gebracht.
  • We sluiten af met een Q&A.

Schrijf je hier in.

reacties: 1

tags: , ,

  • Bartel van Strien #

    19 januari 2023, 16:52

    De link voor aanmelding voor het nieuwe webinar verwijst naar de aanmelding voor het oude webinar

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.