zoeken binnen de website

partnerartikelen

 • ‘Data delen is een kracht’

  door: Petra Pronk

  Siebe Riedstra - JenV

  Kennis is macht. Tot voor kort hield de overheid de informatiekaarten voor de borst, maar inmiddels waait er een nieuwe wind. Het ministerie van Justitie en Veiligheid (tot voor kort Veiligheid en Justitie) voert een actief open databeleid. “Delen is een kracht”, stelt Siebe Riedstra, secretaris-generaal (SG). “Wij hebben een schat aan data in huis en die willen we graag geanonimiseerd en volgens de regels van open data actief delen met burgers en bedrijven, zodat zij er hun voordeel mee kunnen doen.”

 • Met 500 man op koers naar de toekomst

  door: Karina Meerman

  VenJ iTour 2017

  Het nautische thema was consequent doorgevoerd op de iTour 2017, de tweede conferentie van VenJ over ICT en informatievoorziening binnen het veiligheidsdomein. In de buik van het fotogenieke stoomschip Rotterdam hadden de vergaderzaaltjes exotische plaatsnamen als Honolulu en Trinidad. De vijfhonderd VenJ’ers verspreiden zich over 32 sessies waaruit het lastig kiezen was.

 • Samen uitgeven én besparen

  door: Karina Meerman

  VenJ iTour 2017

  Dat zich veel te veel mensen hadden aangemeld voor de tweede VenJ iTour was een mooie indicatie van de behoefte aan informatie- en kennisuitwisseling, aldus Ronald Barendse, pSG en CIO VenJ. “Collectief kan iedere partij beter zijn werk doen.”

 • 1
 • 2