partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina M&I/Partners

logo m&i partners

M&I/Partners begeleidt en adviseert haar klanten bij projecten op het snijvlak van management en ICT. Wij kiezen daarin voor opdrachten met maatschappelijke meerwaarde voor de publieke en semi-publieke sector.

M&I/Partners is al meer dan drie decennia specialist in het oplossen van vraagstukken op het gebied van informatiemanagement en ICT binnen de overheid. Onze kracht ligt in het combineren van onze inhoudelijke ervaring in het sociaal domein, het fysieke domein en de digitale overheid, met kennis over ketensamenwerking, audits en assurance, governance, architectuur en sourcing.

Ontdek meer op www.mxi.nl

4 maart lunchsessie: Wat betekent de Omgevingswet voor de veiligheidsregio's?

25 februari 2021

Op donderdag 4 maart 2021 organiseert M&I/Partners een online lunchsessie over de betekenis van de Omgevingswet voor de Veiligheidsregio’s. Met onder anderen Guus Welter (projectleider Digitaal Stelsel Omgevingswet, IFV) en Martin Peters (programmasecretaris Risicobeheersing bij Veiligheidsregio Limburg-Noord en betrokken bij gezamenlijke implementatie software voor het Omgevingsdomein in Limburg).

lees meer

Een ICT’er is nog geen politicus

door: Pim Freriks , 11 februari 2021

De ICT-kennis van de bestuurder moet verhoogd worden. De ICT’er moet het belang van ICT bij het realiseren van de maatschappelijke opgaven beter overbrengen. Pim Freriks biedt bestuurders de spoedcursus “technologie is vanaf nu ook mijn bestuursding” aan.

lees meer

Digitale transformatie bij gemeenten – De stand van zaken

26 januari 2021

Hoe digitaal volwassen zijn gemeenten in Nederland? In de jaarlijkse ICT Benchmark Gemeenten meten we sinds 2020 de digitale volwassenheid om de deelnemers inzicht te geven in hun digitale potentieel. Hieruit blijkt dat gemeenten nog maar aan het begin staan van hun digitale transformatie. Download het rapport.

lees meer

Online lunchsessie: de toekomst van ICT-samenwerkingen

19 januari 2021

Donderdag 28 januari organisert M&I en partners de online lunchsessie ‘De toekomst van ICT-samenwerkingen’. Tijdens deze sessie gaan wij in gesprek met onder anderen Allard Mittertreiner (directeur Syntrophos) en Vincent Siegmund (directeur SSC ONS) over de toekomst van ICT-samenwerkingen. Bent u er ook bij?

lees meer

Online lunchsessie: Common Ground

12 november 2020

Spoorbaan

Graag nodigen wij u uit voor de online lunchsessie ‘Common Ground’ op donderdag 19 november. Tijdens deze sessie gaan wij onder andere met Centric, de VNG, de gemeente Utrecht en u het gesprek aan over Common Ground. Sluit donderdag 19 november van 12:00 – 13:00 uur aan bij de online lunchsessie: Common Ground.

lees meer

Keteninformatisering is geen keuze

door: Kitty Döppenbecker, 2 november 2020

Beeld bij M&I Partners

Overheidsorganisaties moeten steeds vaker samenwerken om aan de verwachtingen van burgers te voldoen. Keteninformatisering blijkt echter makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe laat je burgers via één loket diensten regelen als je met allerlei wettelijke en administratieve verschillen zit en met diverse systemen werkt? En hoe wissel je veilig data uit met andere partijen, ook buiten de overheid?

lees meer

ICT-kosten gemeenten 2019 stijgen opnieuw, van transformatie maar weinig sprake

30 september 2020

Illustratie bij persbericht M&I/Partners

De gemiddelde ICT-kosten per inwoner stijgen in 2019 naar 86 euro. Een stijging van 2 euro per inwoner vergeleken met het jaar daarvoor. Niet niks, maar gecorrigeerd voor inflatie ook niet noemenswaardig. Zeker niet als we de kosten(stijging) afzetten tegen het sterk toegenomen belang en potentieel van ICT. Van digitale transformatie is in gemeenteland dan ook nog te weinig sprake, zo concludeert M&I/Partners. Wellicht dat Covid-19 daar verandering in brengt.

lees meer

Informatie-uitwisseling die werkt voor organisatie én burger

5 augustus 2020

beeld bij artikel over informatie-uitwisseling

Binnen overheid en zorg is ketensamenwerking even gebruikelijk als noodzakelijk. Binnen deze samenwerkingsverbanden wordt enorm veel informatie uitgewisseld. Maar de goede informatie delen op de goede manier blijft een uitdaging. Waarom goede informatie-uitwisseling binnen ketens nodig is, vertelt Frank Hendriksen.

lees meer

Negen ICT-vragen die een bestuurder moet kunnen beantwoorden

29 juli 2020

beeld bij artikel over vragen aan bestuurders

Terwijl digitalisering steeds belangrijker wordt voor organisaties, tonen nog altijd veel te veel bestuurders wel héél weinig interesse in ICT. Diep technologisch inzicht is echt niet nodig, benadrukken Matthijs Maat en Antoon van Luxemburg. Aan de hand van 9 ICT-vragen kan een bestuurder de broodnodige kennis opdoen waarmee hij digitalisering in zijn organisatie op zijn minst kan begrijpen en dus beter kan sturen.

lees meer

Acht valkuilen voor ICT-regisseurs bij het uitbesteden van ICT

20 juli 2020

het cijfer acht

Optimale ICT-uitbesteding begint bij strakke regie. In de praktijk blijkt dit lastig. Veel ICT-regisseurs beschikken niet over de juiste competenties. Wij zien acht valkuilen voor ICT-regisseurs. George Leih vertelt over deze valkuilen van outsourcing en over hoe het wél moet.

lees meer