partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina M&I/Partners

logo m&i partners

partnerweblogs

 • De formatie van de Functionaris Gegevensbescherming

  Hoe groot is de privacy- en informatiebeveiligingsformatie van gemeenten, SSC’s en veiligheidsregio’s? Hoe doen we het ten opzichte van andere gemeenten? We voelen ons onderbezet, kunnen we dat ondersteunen met cijfers vanuit de markt?

 • Datagedreven werken en procesoptimalisatie doen we zelf ook

  In onze adviespraktijk spreken wij regelmatig over datagedreven werken en het optimaliseren van werkprocessen. Wij ondersteunen onze zorg- en overheidsklanten onder andere in het samenstellen van BI-teams, het selecteren van passende analysetools en het introduceren of versterken van werkprocessen. Onlangs kozen wij ervoor om een van onze eigen processen onder de loep te nemen: het beschikbaarheidsoverzicht.

 • Europese regels voor risicovolle Artificiële Intelligentie

  door: Xadya van Bruxvoort

  De toepassingen van Artificiële Intelligentie variëren van laag risico tot hoog risico. Eind april publiceerde de Europese commissie een voorstel voor een verordening voor risicovolle Artificiële Intelligentie. Wat houdt dit in en wat betekent dit in de praktijk?

 • Met verwondering ketensamenwerking verbeteren

  door: Enri Leufkens

  Verwondering is vaak essentieel om maximaal effect te krijgen. Dat is vaak makkelijker als je je op nieuw terrein begeeft. Laat je eigen kennis en ervaring je niet verleiden tot het (snel) voorstellen van oplossingen of trekken van conclusies. Als je binnen ketensamenwerking verwonderd kan zijn over de insteek en belangen van de ander, dan kom je eerder tot effectieve samenwerking.

 • Acht tips voor projectmanagement op afstand

  door: Miriam de Best

  Als (ingehuurde) projectmanager sta je vaak aan de buitenkant. Mijn inzet is altijd om zo snel mogelijk, elke keer weer, een nieuw team met de opdrachtgever en collega’s te vormen. We gaan samen aan de slag. Ik ben een onderdeel van het team en ik zet ook altijd mijn voelsprieten aan naar de omgeving.

 • Ga niet zonder je informatiemanager naar de slager

  door: Tobias van Oerle

  Als hobby-kok probeer ik regelmatig wat nieuws. ‘Heb je weleens een Ribroast gemaakt?’ vroeg een goede vriend en voor ik het wist was ik onderweg naar de slager. Toen ik een Ribroast bestelde zag ik het gebeuren. De slager weet precies wat ik bedoel en welke opties er zijn. Ik krijg meteen de opties voorgeschoteld.

 • Een ICT’er is nog geen politicus

  door: Pim Freriks

  De ICT-kennis van de bestuurder moet verhoogd worden. De ICT’er moet het belang van ICT bij het realiseren van de maatschappelijke opgaven beter overbrengen. Pim Freriks biedt bestuurders de spoedcursus “technologie is vanaf nu ook mijn bestuursding” aan.