partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina M&I/Partners

logo m&i partners

Digitale transformatie bij gemeenten – De stand van zaken

nieuws | 26 januari 2021

Hoe digitaal volwassen zijn gemeenten in Nederland? In de jaarlijkse ICT Benchmark Gemeenten meten we sinds 2020 de digitale volwassenheid om de deelnemers inzicht te geven in hun digitale potentieel. Hieruit blijkt dat gemeenten nog maar aan het begin staan van hun digitale transformatie. Download het rapport.

Pim Freriks en Karin Zwiggelaar van M&I/Partners, onderscheiden drie groepen in het onderzoek naar de digitale volwassenheid van gemeenten.
1. Een kopgroep (20%).
2. Gemeenten die onderweg zijn (60%).
3. Startende gemeenten die zich nog sterk oriënteren op de fysieke dienstverlening (20%).

Het besef van digitaal het nieuwe normaal is bij de gemeentelijke top is nog onvoldoende in de breedte doorgedrongen. Beslissingen over de inzet van ICT worden nog te vaak aan ICT-deskundigen overgelaten. Er zal daarom meer in transformatieve vaardigheden in de organisatie moeten worden geïnvesteerd.

Meer impact maken
We geven concrete handvatten hoe gemeenten impactvolle stappen kunnen zetten om hun digitale potentieel verder te benutten.

Benieuwd naar de resultaten?
Download het rapport Digitale transformatie bij gemeenten – De stand van zaken

tags: ,

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.