Partnerpagina PBLQ

PBLQ is een adviesbureau dat zich richt op verandervraagstukken in de informatiesamenleving. In rap tempo transformeert Nederland naar een digitale informatiesamenleving waarin de overheid een cruciale rol speelt. Wij zijn specialist in het oplossen van verandervraagstukken waarbij de focus ligt op informatiemanagement in het publieke domein. Wij helpen onze opdrachtgevers met advies, traineeships en opleidingen.

- – - – -

Een organisatie bouwen vanuit een idee...

door: Henk Matthijsse , 24 mei 2017

Henk Matthijsse -PBLQ

PBLQ werkt aan een onafhankelijke organisatie die het toekennen van WMO-maatwerk en Jeugdhulp in de gemeente Emmen moet organiseren. Het afgelopen jaar is in twee grote stappen een stichting ingericht met een eigen raad van toezicht, personeel, budget en kantoorruimte.

partnerweblogs

lees meer

- - - - -

Mijn oma en het postkantoor

door: Ilse de Jonge, 18 mei 2017

Ilse de Jonge

Van de één op de andere dag ging het postkantoor in de buurt dicht. Een kleine verandering kan grote gevolgen hebben. Zo ook voor mijn oma. Kan de overheid mijn oma niet zo nu en dan als voorbeeld nemen, bij het vormen van nieuw beleid?

partnerweblogs

lees meer

- - - - -

Burger centraal bij VVD, CDA, D66 en GroenLinks?

Wie de schoen past....

door: Ester de Jong, 10 mei 2017

Esther de Jong

PBLQ publiceerde een voorstel voor een ICT-paragraaf voor een komend regeerakkoord, het Deltaplan ICT. Eén van de aanbevelingen: verhef ‘de burger centraal’ tot leidend principe zodat het perspectief van burgers en bedrijven centraal staat en niet de systeemwereld van de overheid. Wat zien we hiervan terug bij de formatieonderhandelingen?

partnerweblogs

lees meer