Partnerpagina PBLQ

partnerartikelen

 • Frisse wind waait door gepokt en gemazeld bureau

  Bij PBLQ, het adviesbureau voor de overheid, komt de focus nu nog meer te liggen op de I van informatiesamenleving. De nieuwe directeur Philip Hennemann wil de kwaliteiten van jong talent beter benutten: “Jongeren denken heel anders over de informatiesamenleving en geven ons daarmee nieuwe energie.”

  - - - - -

 • Zo krijgt u vat op privacy

  door: Theo Hooghiemstra

  Spectaculaire ontwikkelingen als big data zetten de wereld van persoonsgegevens op zijn kop. De Algemene Verordening Gegevensbescherming – die in 2018 van kracht wordt – maakt u als bestuurder nog meer dan voorheen verantwoordelijk voor het juist toepassen van de privacywet- en regelgeving.

  - - - - -

 • Dromen over MijnOverheid van de Toekomst

  door: Marijke Gijsbers

  Dromen over mijnoverheid.nl

  Nu MijnOverheid een flinke groei doormaakt – meer dan 5 miljoen gebruikers begin 2016 – is het moment aangebroken om een gezamenlijke stip op de horizon te formuleren: waar gaan we naar toe met MijnOverheid?

  - - - - -

 • Intelligent communities in plaats van slimme vuilnisbakken

  In de ruim achtduizend steden die zich smart city noemen zie je vooral bedrijven die bezig zijn met sensoren en slimme processen. De gemeenschap in de stad is er nauwelijks bij betrokken, ziet Rob van Gijzel, burgemeester van Eindhoven. “Deze manier van werken is niet het antwoord op de vraagstukken van de stad.”

  - - - - -

 • Calimero en de boze wolf

  Over decentraliseren en informatievoorziening

  door: Christa de Visser en Erik Dolle

  De invoering van nieuwe taken bij gemeenten gaat niet vanzelf. Altijd hebben zij effect op de ICT en informatievoorziening. Ontwikkelingen zijn nieuw, rijksoverheid is onbekend met de uitvoering bij gemeenten en die laatsten vertonen onderschatting of uitstelgedrag. Enkele suggesties om toekomstige trajecten vlotter en harmonieuzer te laten verlopen.