zoeken binnen de website

Partnerpagina Pegasystems

logo pegasystems

De wendbare overheid

nieuws | 23 maart 2021

In landen om ons heen zijn al mooie voorbeelden gerealiseerd: zo ontwikkelde het Ministerie van Economische zaken van de Duitse deelstaat Beieren in vijf dagen een eigen applicatie op basis van het low-code softwareplatform van Pegasystems.

Het thema ‘wendbare overheid’ is al langer een hot topic binnen overheden. De acute noodzaak tot snelheid en flexibiliteit in handelen binnen de publieke sector, maar ook hoe kunnen overheden sterker uit de crisis komen door nu het silo-denken los te laten en structuren op te zetten over afdelingen heen.

De applicatie die Pegasystems op basis van hun low-code softwareplatform ontwikkelde vervangt een omslachtig handmatig proces waarbij aanvragers hun documenten moesten inscannen, wat de uitkering van de uiteindelijke geldsom enorm vertraagde. Sinds de livegang zijn al meer dan 300.000 aanvragen door de applicatie verwerkt.

Ook in Finland en Zweden is Pega in gesprek met overheidsinstanties om hen te helpen snel en flexibel leningen (small business loans) te kunnen verstrekken aan mkb’ers.

Lees hier meer over de in Beieren ontwikkelde applicatie

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.