zoeken binnen de website

Partnerpagina Pegasystems

logo pegasystems

Pegasystems presenteert financiële resultaten van het eerste kwartaal van 2014

persberichten | 15 juli 2014

Pegasystems, de softwareleverancier die digitaal georiënteerde organisaties voorziet van ‘Better Business Software, presenteert de financiële resultaten van het eerste kwartaal eindigend op 31 maart 2014.

logo pegasystems

“Pegasystems is 2014 van start gegaan met een sterk eerste kwartaal”, aldus Alan Trefler, oprichter en CEO van Pegasystems. “Met een licentieomzetgroei van 22% ten opzichte van dezelfde periode van vorig jaar, is het duidelijk dat het gebruik van het Pega 7 Build for Change ®-platform nog steeds toeneemt. Klanten erkennen meer en meer de waarde van verbeterde klantbeleving, vereenvoudigde processen en de mogelijkheid om hun bedrijven aan te passen aan de eisen van de huidige dynamische en uitdagende zakelijke wereld.”

Pegasystems presenteert financiële resultaten van het eerste kwartaal van 2014

Liquide middelen: Het saldo liquide middelen, kortlopende schulden en verhandelbare effecten bedroeg aan het eind van het kwartaal $221 miljoen, een stijging van 41% sinds het einde van het boekjaar 2013. Operationele cash flow was dit kwartaal $72,9 miljoen, een stijging van 10% vergeleken met vorig jaar. De Free Cash Flow, gedefinieerd als operationele cash flow verminderd met de Capex, was $71,6 miljoen, een stijging van 10% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.Licentie backlog: De organisatie raamt de licentie backlog door bijtelling van gefactureerde, uitgestelde licentie- en cloudomzet en licentie- en cloudtoezeggingen buiten de balans om. Dit betreft zakelijke transacties die zijn gecontracteerd, nog niet gefactureerd en niet opgenomen in de bedrijfsbalans.

Totaal gefactureerde, uitgestelde licentie- en cloudomzet op de balans van 31 maart, 2014 bedroeg $62,7 miljoen, een stijging van 98% vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Licentie- en cloudtoezeggingen buiten de balans om kwamen op 31 maart 2014 opgeteld uit op $270,2 miljoen, een stijging van 7% ten opzichte van vorig jaar.

“Met goede prestaties qua omzet en winst per aandeel en groei in licentie backlog ten opzichte van vorig jaar, voeren we onze plannen voor 2014 goed uit. Onze ‘insurance vertical’ presteerde het beste in Q1 en we hadden een bijzonder sterk kwartaal in Europa”, aldus Rafe Brown, Pegasystems CFO. “Dit is zeer bemoedigend en we kijken uit naar de rest van het jaar. We zijn ook erg ingenomen met de recente erkenning door Forbes Magazine als een van ‘Amerika’s meest betrouwbare bedrijven’. Deze erkenning kunnen we toevoegen aan tal van andere onderscheidingen door industrieanalisten.”

Een herhaling van de webcast van Alan Trefler van 6 mei jl. is te beluisteren via de Audio Archives-link in de Investor Relations-sectie op www.pega.com.

Over Pegasystems
Pegasystems’ Build for Change® Platform vormt het hart van Better Business Software™. Het biedt zakelijke flexibiliteit en stelt toonaangevende organisaties in staat om de kloof tussen strategie en uitvoering snel te dichten en nieuwe kansen te grijpen. Als erkend leider in Business Process Management (BPM), Multi-Channel Customer Relationship Management (CRM), Business Rules en Adaptive Analytics stelt Pegasystems zijn relaties op unieke wijze in staat om met klanten te engageren, operationele processen te vereenvoudigen en van verandering een voordeel te maken. Voor meer informatie: www.pega.com.

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.