zoeken binnen de website

Partnerpagina Pegasystems

logo pegasystems

Vijf niet te missen Customer Service trends in 2023

nieuws | 10 januari 2023

Pegasystems voorspelt vijf bepalende trends op het gebied van Customer Service voor het komende jaar en de impact ervan op bedrijven, organisaties en de samenleving.

Beeld: Andy Kelly | Unsplah

1) Hyperpersonalisatie breekt door in 2023

De klantenservice bevindt zich in het stadium van volwassenheid, vooral qua gebruik van apps. De volgende stap is hyperpersonalisatie waarbij automatisering steeds vaker de typische menselijke interactie vervangt. Je rijdt bijvoorbeeld door de drive-in van je favoriete fastfoodrestaurant en het systeem herkent op basis van het kenteken je laatste bestelling die automatisch op het scherm verschijnt. Wil je dezelfde bestelling nog een keer, maar dan met 10 procent korting? Met één klik op het scherm of een simpel ‘ja’, plaats je de bestelling. Veel sneller en meer gepersonaliseerd kan bijna niet.

2) Meer focus op het meten van klantvertrouwen

We leven in een belevingseconomie waar over snelheid, kwaliteit en prijs kan worden onderhandeld. Bijvoorbeeld of je bereid bent om langer te wachten op je bestelling voor betere kwaliteit of lagere verzendkosten. Het enige waarover op dit moment niet kan worden onderhandeld, is vertrouwen. Dit maakt het tegelijkertijd de meest waardevolle trigger in een klantrelatie. Het is daarom van cruciaal belang een manier te vinden om dit klantvertrouwen meetbaar te maken.

3) Enquêtes voor klantfeedback niet meer vervelend

Mensen zien enquêtes als een manier om feedback te geven op een specifieke shopervaring of restaurantbezoek. Maar de enquête op zich is al een klantervaring. Vaak zijn de vragenlijsten te algemeen waardoor mensen afhaken. Dé manier om dit te veranderen is door enquêtes leuk, contextueel en persoonlijker te maken.
Alleen dan krijg je als organisatie waardevolle klantfeedback om je service te verbeteren.

4) Intelligente ‘Business Messenger’ functie op TikTok

Na Facebook Messenger en Instagram Messenger wordt de volgende grote trend een intelligente ‘Messenger for Business’ functie op TikTok. Zeker nu steeds meer grote merken dit platform gebruiken. De functie is nu nog niet beschikbaar, maar gaat naar verwachting vooral gebruikt worden om veel-gestelde vragen over winkelopeningstijden of retourbeleid te beantwoorden. Dit soort diensten zijn nu nog niet heel betrouwbaar, omdat ze afhankelijk zijn van medewerkers die hierop moeten reageren. De opkomst van intelligentere klantinteracties met behulp van een chatbot gaat dit soort services sneller en betrouwbaarder maken.

5) De opkomst van ‘machineklanten’

Machineklanten zijn digitale assistentes die iets voor een menselijke klant doen en die ook kunnen interacteren met een klantenservice. Stel dat je Alexia of Siri kunt vragen om de betalingsdatum bij de telefoonmaatschappij te wijzigen of je adres aan te passen bij de bank. In de toekomst zullen er vier belangrijke interactietypes zijn tussen klanten en organisaties: van mens tot mens, van mens tot machine, van machine tot mens en ten slotte, de heilige graal: van machine tot machine. Hier communiceert de digitale assistent met de klantenservicesystemen van een organisatie en handelt zaken autonoom af. Ook Gartner heeft het fenomeen ‘machineklanten’ op de radar. Onderzoeken laten zien dat tegen 2025 40% van de klanten machineklanten gebruikt om te communiceren met de klantenservice.

“Zeker is dat er nieuwe standaarden komen voor wat we nu als eenvoudig, snel en handig ervaren qua klantenservice”, aldus James Dodkins, Customer Service Evangelist bij Pegasystems. “Met andere woorden, onze huidige definitie van een goede klantervaring wordt in de toekomst fundamenteel anders.”

Over Pegasystems

Het krachtige low-code platform van Pega biedt toonaangevende organisaties wereldwijd de flexibiliteit om zich constant aan te kunnen passen aan veranderingen. Organisaties gebruiken Pega’s AI-gestuurde decisioning en workflow automatisering om hun meest urgente zakelijke uitdagingen op te lossen – van het personaliseren van engagement en het automatiseren van service tot en met het stroomlijnen van operationele processen. Pegasystems ontwikkelt sinds 1983 schaalbare en flexibele architectuur om organisaties wendbaar te houden in de wereld van vandaag én die van morgen. Voor meer informatie over Pegasystems (NASDAQ: PEGA): www.pega.com

tags: , ,

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.