partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina PinkRoccade Local Government

PinkRoccade-logo

50ste gemeente aangesloten op Basisregistratie Kadaster

persberichten | 6 juni 2016

PinkRoccade Local Government heeft de 50ste gemeente aangesloten aan de Basisregistratie Kadaster (BRK). Voor de gemeente is het nu mogelijk om real-time informatie op te halen over objecten, zoals bedrijfspanden en woningen, binnen de gemeente. Gegevens hoeven door burgers en bedrijven dan nog maar één keer worden ingevuld.

De eerste gemeente die ict-dienstverlener PinkRoccade Local Government had aangesloten, was Opmeer. Michiel Uijting, directeur Ruimte & Omgeving bij PinkRoccade Local Government: ‘Sinds die tijd hebben we vooral hard gewerkt aan het uitbreiden van het naslagwerk dat iedere gemeente krijgt na implementatie. Hiervoor vragen we bij iedere gemeente die we hebben aangesloten om input. In co-creatie zorgen we er dus voor dat iedere gemeente probleemloos en compleet ontzorgd kan werken met de aansluiting.’

Gegevens breed te gebruiken

De korte lijnen die tussen gemeente en kadaster door de module van PinkRoccade Local Government ontstaan, resulteren in snelle en voorspoedige implementatie van de BRK bij de gemeenten. En als gevolg kunnen gemeenten BRK-gegevens onder andere gebruiken voor rapportages, kwaliteitsanalyses en op een kaart weergeven en gebruiken. De informatie kan daarnaast gecombineerd en gebruikt worden met andere applicaties zoals een GIS-systeem.

Foutieve registraties verleden tijd

De komende maanden gaat PinkRoccade Local Government nog een aantal gemeenten aansluiten aan de BRK. Uijting: ‘We verwachten dat we voor het einde van het jaar alle PinkRoccade Local Government-gemeenten aan de BRK hebben aangesloten. Dubbele of foutieve objectregistraties zijn voor die gemeenten dan verleden tijd. Burgers en bedrijven hoeven hun gegevens nog maar één keer in te vullen, en ambtenaren hoeven deze gegevens niet meer te verwerken. Hierdoor houden ze tijd over om de dienstverlening in hun gemeente naar een hoger plan te tillen.’

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.