partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina PinkRoccade Local Government

PinkRoccade-logo

partnerweblogs

 • Geboorte-appje naar gemeente

  door: Jurriaan Piek

  Mijn goede voornemen ‘meer mensen informeren over de ICT-ontwikkelingen binnen de publieke dienstverlening’ heeft een enorme boost gekregen dankzij een prachtige publicatie in het AD.

 • 3 trends in gegevensbeheer en datastromen

  door: Rudy van der Zee

  2015 is voorbij, 2016 is begonnen! Een nieuw jaar betekent goede voornemens. Privé wil ik beginnen aan een bucketlist: ik ben er niet zo van, maar misschien geven doelstellingen nieuwe inspiratie.

 • Het is zover, onze nieuwe unit Financiën en Services is gestart!

  door: Femke Rhouat

  Daar is hij dan, de eerste nieuwsbrief van de nieuwe businessunit van PinkRoccade Local Government: Financiën en services!

 • Wat leert u van andere gemeenten?

  door: Jurriaan Piek

  Terugblikken op het afgelopen jaar en goede voornemens aannemen. Wie doet het niet? Ik beken, ik wel! Eén van mijn goede voornemens is om meer mensen te informeren over de ICT-ontwikkelingen binnen de publieke dienstverlening. Wetende dat slechts acht procent van de mensen zijn goede voornemen met succes afrondt*, heb ik uw hulp nodig.

 • Waarom het DigiD-record goed nieuws is

  door: Sanne van der Zanden

  Sanne van der Zanden

  Terwijl bij Bol.com ruim 350.000 cadeautjes over de digitale toonbank rolden en PostNL 1,4 miljoen stukken bezorgde, viel het haast niet op dat de Rijksoverheid enkele dagen vóór kerst meldde dat dit jaar tweehonderd miljoen maal is ingelogd met DigiD. De groei van 21 procent is goed nieuws voor ambtenaren die met de feestdagen meer vrije tijd willen.

 • Gemeenten krijgen onterecht zwartepiet toegespeeld

  Kanaalsturing en durfgemeenten gaan hand in hand

  door: Sanne van der Zanden

  Sanne van der Zanden

  Jan Roelof Steenbergen heeft een duidelijke mening over kanaalsturing en vooral over wat gemeenten beter moeten doen. Zwarte Pieten past prima in december, maar is minder constructief op de lange termijn.

 • WOZ-wijzigingen maken selfservice noodzakelijk

  door: Annemarie Thomasse

  Het vernieuwde woningwaarderingsstelsel vergt forse en veelzijdige inspanningen van de gemeenten. Geef de burger daarom mogelijkheden voor inzicht en zelfwerkzaamheid.

 • De overheid: sleutel tot het succes ligt bij jonge ambtenaren

  door: Arend Meijer

  Zet een groepje van 60 jonge ambtenaren een nacht lang bij elkaar en je krijgt een mooi beeld van de overheid van de toekomst: een kansenfabriek die het leven leuker maakt voor de inwoners van Nederland en hen zo weinig mogelijk tot last is.

 • Wie zegt dat een gemeente geen reclame mag maken?

  door: Sanne van der Zanden

  Sanne van der Zanden

  Als u reclame wilt maken, dan hebt u de keuze uit veel verschillende mogelijkheden, valt op diverse gemeentelijke websites te lezen. Er worden zelfs tal van voorbeelden genoemd: reclame op of aan de gevel van een onroerende zaak. Maar ook reclame op abri’s en vitrines, verwijsbordjes en flyers. Kortom voor een ander weet een gemeente heel goed wat wel/niet kan, maar maakt u zelf eigenlijk wel reclame?

 • Betrek bewoner bij heffen gemeentelijke belastingen

  door: Michiel Uijting

  Meer belastingheffing door de gemeenten in plaats van het Rijk? Dan moet de gemeente wel meer data delen met de gemeenschap. Betrokkenheid begint bij kennis en dus bij de inzet van innovatieve informatietechnologie, stelt Michiel Uijting.

 • Succes met het zesde zintuig begint met vier stappen

  door: Sanne van der Zanden

  Sanne van der Zanden

  Horen, zien, ruiken, voelen, proeven en swipen: de mens heeft er sinds een paar jaar een zintuig bij in de vorm van de smartphone en tablet. Hoe zet u dit zintuig optimaal in ten bate van de burger? Begin met helder zicht en succesvol verleiden.

 • Neem ons op sleeptouw

  door: Sanne van der Zanden

  Sanne van der Zanden

  Mag een gemeente innovatie ontwikkelen waar nog geen regelgeving voor is? Stel je voor dat innovatie – vernieuwing; nieuwe ideeën, goederen, diensten en processenontwikkeling, de ontwikkeling van nieuwe technologieën en toepassingen – pas zou beginnen op het moment dat de wet- en regelgeving daarop is aangepast?!

 • De grootste frustratie van Nederland

  door: Sanne van der Zanden


  Sanne van der Zanden

  De beste ideeën ontstaan uit verlangen of frustratie. Dat geldt ook voor apps. Omdat het beter, makkelijker of gewoon anders kan, wil je het dolgraag veranderen. Bestaande wet- en regelgeving zijn daarbij niet leidend. Je zou juist groots moeten denken; durven dromen met je ogen open. Ook in 2015 kan jouw droom – door het met anderen te delen en er samen aan te werken – werkelijkheid worden. Sluit (tijdig) aan bij PinkValley en deel jouw grootste frustratie van Nederland binnen het publieke domein.

 • Goed voorbeeld doet goed volgen

  door: Sanne van der Zanden

  Sanne van der Zanden

  Behoort uw gemeente ook tot de steeds groter wordende groep die ervoor zorgt dat men digitaal bij u kan aankloppen? Als u wilt dat uw inwoners, uw klanten hun zaken online regelen, moet u ze hierover informeren, ze hiertoe verleiden. Laat u inspireren door leuke/spannende/slimme voorbeelden van andere gemeenten. Ik zet er weer een paar voor u op een rij.

 • Waar een wil is… digitale dienstverlening

  door: Sanne van der Zanden

  Sanne van der Zanden

  Een dikke week kerst-, nieuwjaars- en ADV-vrij is lekker voor de ambtenaar, maar lastig voor de nieuwe ouder die wil voldoen aan de wet die voorschrijft dat een geboorte binnen drie werkdagen moet worden aangegeven. Laat vrije dagen en vrije keuze samengaan in digitale dienstverlening.