partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina PinkRoccade Local Government

PinkRoccade-logo

partnerweblogs

 • Neem ons op sleeptouw

  door: Sanne van der Zanden

  Sanne van der Zanden

  Mag een gemeente innovatie ontwikkelen waar nog geen regelgeving voor is? Stel je voor dat innovatie – vernieuwing; nieuwe ideeën, goederen, diensten en processenontwikkeling, de ontwikkeling van nieuwe technologieën en toepassingen – pas zou beginnen op het moment dat de wet- en regelgeving daarop is aangepast?!

 • De grootste frustratie van Nederland

  door: Sanne van der Zanden


  Sanne van der Zanden

  De beste ideeën ontstaan uit verlangen of frustratie. Dat geldt ook voor apps. Omdat het beter, makkelijker of gewoon anders kan, wil je het dolgraag veranderen. Bestaande wet- en regelgeving zijn daarbij niet leidend. Je zou juist groots moeten denken; durven dromen met je ogen open. Ook in 2015 kan jouw droom – door het met anderen te delen en er samen aan te werken – werkelijkheid worden. Sluit (tijdig) aan bij PinkValley en deel jouw grootste frustratie van Nederland binnen het publieke domein.

 • Goed voorbeeld doet goed volgen

  door: Sanne van der Zanden

  Sanne van der Zanden

  Behoort uw gemeente ook tot de steeds groter wordende groep die ervoor zorgt dat men digitaal bij u kan aankloppen? Als u wilt dat uw inwoners, uw klanten hun zaken online regelen, moet u ze hierover informeren, ze hiertoe verleiden. Laat u inspireren door leuke/spannende/slimme voorbeelden van andere gemeenten. Ik zet er weer een paar voor u op een rij.

 • Waar een wil is… digitale dienstverlening

  door: Sanne van der Zanden

  Sanne van der Zanden

  Een dikke week kerst-, nieuwjaars- en ADV-vrij is lekker voor de ambtenaar, maar lastig voor de nieuwe ouder die wil voldoen aan de wet die voorschrijft dat een geboorte binnen drie werkdagen moet worden aangegeven. Laat vrije dagen en vrije keuze samengaan in digitale dienstverlening.

 • Digitaal zaken doen? Tijd voor een imago boost

  door: Eric de Laat

  De burgerlijke stand apps in de gemeente Waalwijk zijn al weer een tijdje live. Burgers kunnen nu bijvoorbeeld digitaal aangifte doen van een geboorte of huwelijk. Maar niet iedere burger maakt automatisch gebruik van deze digitale mogelijkheden.

 • Een durfgemeente trapt open deuren in

  Sanne van der Zanden

  Een aanzienlijk deel van de Rotterdammers weet niet dat zij producten en diensten van de gemeente via internet aan kunnen vragen. De respondenten hebben hier nooit bij stil gestaan of kennen de website niet. Niet geheel toevallig, hoog tijd voor verleiden!

 • Handreiking Cloud Computing Taskforce BID

  Objectieve informatie met een nadrukkelijke mening

  door: Ferry Dekker

  Ferry Dekker is Productmanager Managed Services & Techniek - PinkRoccade LocalGovernment

  De recent gepubliceerde handreiking cloud computing voor mede-overheden komt op het goede moment. Al een vijfde van de applicaties binnen gemeenten in Nederland staat in de cloud. Er is dan ook een duidelijke behoefte aan tips en richtlijnen. Die zijn er nu met de Handreiking Cloud Computing IBD.

 • Budgetverantwoordelijke wijkteams: de lessen vanuit scrum

  door: Erleyne Brookman

  Erleyne Brookman

  Zelfsturende teams zijn een trend in de zorg. Een mooi voorbeeld voor de wijkteams die binnen gemeenten aan de slag gaan! Ook de scrum-methodiek die ik veel gebruik werkt met kleine, zelfsturende teams. Welke lessen kunnen we doorgeven?

 • Een durfgemeente denkt na over we-nnovatie

  door: Sanne van der Zanden

  Sanne van der Zanden

  Met dank aan de vernieuwers binnen PinkValley gaat PinkRoccade de app Guide ontwikkelen: het openbaar vervoer veilig en zelfstandig toegankelijk maken voor mensen met een verstandelijke beperking. In dit vervolgtraject krijgen we te maken met een kudde die zo snel gaat als de langzaamste dieren. Als de niet-vernieuwers achterover leunen, beweegt er niets. Zij bepalen nu het tempo van de daadwerkelijke ontwikkeling.

 • Kan een gemeente leren van social media?

  door: Rudy Boonman

  PinkRoccade - Rudy Boonman

  Verbouwingen, verhuizingen, bijna alles wordt gedeeld via social media. De instanties, waaronder gemeenten, die dit soort informatie echter moet weten staan vaak achteraan in de rij. De beloning en het gemak die social media bieden zijn de belangrijkste redenen dat mensen eerder daar hun ‘wijziging’ verkondigen. Gemeenten kunnen leren van deze drijfveren, maar waar moeten zij dan op letten

 • Appje erbij? De vijf meestgemaakte fouten van gemeenten

  door: Erleyne Brookman

  Erleyne Brookman

  Apps om gemeenten en burgers te ondersteunen schieten als paddenstoelen uit de grond. Dat lijkt handig, maar er zijn ook risico’s.

 • Een durfgemeente kan cirkels, rechthoeken en pijlen tekenen

  door: Sanne van der Zanden

  Sanne van der Zanden

  Kunt u een cirkel, een rechthoek en wat pijlen tekenen? Dan bent u welkom bij Prototype This. Want om (gemeenten en de zorg) te innoveren hoeft u niet artistiek aangelegd te zijn of kennis te hebben van ontwerpsoftware. Voordat we daadwerkelijk overgaan tot het maken van prototypes zijn er immers belangrijke vragen te beantwoorden, waar heel andere eigenschappen voor nodig zijn.

 • Stelsel van Basisregistraties en landelijke voorzieningen komt tot stilstand

  door: Rolf van Deursen

  Rolf-van-Deursen, Architect Makelaarsuite PinkRoccade Local Government

  Het i-NUP programma nadert zijn einde, het Stelsel van Basisregistraties en landelijke voorzieningen is nog volop in ontwikkeling en moet zich grotendeels nog in de praktijk bewijzen. Hoe houdt de overheid deze ontwikkelingen in beweging en zijn de opgeleverde onderdelen wel van voldoende kwaliteit om landelijk gebruikt te worden?

 • Met een glazen bol de WK-poule winnen

  door: Stefan Kuijpers

  Stefan Kuijpers

  Omdat wij Nederlanders stiekem toch wel meer van gokken houden dan we soms toegeven, hebben we ons massaal ingeschreven voor de voetbalpoules, in de hoop een diner bon of bloemenparasol te winnen als blijkt dat we meer verstand van, of meer geluk dan, collega’s hebben bij het doen van voorspellingen.

 • Een durfgemeente vergelijk je met hockey niet met voetbal

  door: Sanne van der Zanden

  Sanne van der Zanden

  Ongeveer 1,3 miljoen Nederlanders zagen zaterdag 14 juni op tv de Nederlandse hockeydames wereldkampioen worden. Het WK voetbal een avond eerder scoorde echter veel beter; 7,5 miljoen kijkers voor de eerste groepswedstrijd van Nederland. En dat terwijl hockey aantrekkelijker is om naar te kijken en veel innovatiever is dan voetbal.