partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina PinkRoccade Local Government

PinkRoccade-logo

partnerweblogs

 • Gemeenten krijgen onterecht zwartepiet toegespeeld

  Kanaalsturing en durfgemeenten gaan hand in hand

  door: Sanne van der Zanden

  Sanne van der Zanden

  Jan Roelof Steenbergen heeft een duidelijke mening over kanaalsturing en vooral over wat gemeenten beter moeten doen. Zwarte Pieten past prima in december, maar is minder constructief op de lange termijn.

 • WOZ-wijzigingen maken selfservice noodzakelijk

  door: Annemarie Thomasse

  Het vernieuwde woningwaarderingsstelsel vergt forse en veelzijdige inspanningen van de gemeenten. Geef de burger daarom mogelijkheden voor inzicht en zelfwerkzaamheid.

 • De overheid: sleutel tot het succes ligt bij jonge ambtenaren

  door: Arend Meijer

  Zet een groepje van 60 jonge ambtenaren een nacht lang bij elkaar en je krijgt een mooi beeld van de overheid van de toekomst: een kansenfabriek die het leven leuker maakt voor de inwoners van Nederland en hen zo weinig mogelijk tot last is.

 • Wie zegt dat een gemeente geen reclame mag maken?

  door: Sanne van der Zanden

  Sanne van der Zanden

  Als u reclame wilt maken, dan hebt u de keuze uit veel verschillende mogelijkheden, valt op diverse gemeentelijke websites te lezen. Er worden zelfs tal van voorbeelden genoemd: reclame op of aan de gevel van een onroerende zaak. Maar ook reclame op abri’s en vitrines, verwijsbordjes en flyers. Kortom voor een ander weet een gemeente heel goed wat wel/niet kan, maar maakt u zelf eigenlijk wel reclame?

 • Betrek bewoner bij heffen gemeentelijke belastingen

  door: Michiel Uijting

  Meer belastingheffing door de gemeenten in plaats van het Rijk? Dan moet de gemeente wel meer data delen met de gemeenschap. Betrokkenheid begint bij kennis en dus bij de inzet van innovatieve informatietechnologie, stelt Michiel Uijting.

 • Succes met het zesde zintuig begint met vier stappen

  door: Sanne van der Zanden

  Sanne van der Zanden

  Horen, zien, ruiken, voelen, proeven en swipen: de mens heeft er sinds een paar jaar een zintuig bij in de vorm van de smartphone en tablet. Hoe zet u dit zintuig optimaal in ten bate van de burger? Begin met helder zicht en succesvol verleiden.

 • Neem ons op sleeptouw

  door: Sanne van der Zanden

  Sanne van der Zanden

  Mag een gemeente innovatie ontwikkelen waar nog geen regelgeving voor is? Stel je voor dat innovatie – vernieuwing; nieuwe ideeën, goederen, diensten en processenontwikkeling, de ontwikkeling van nieuwe technologieën en toepassingen – pas zou beginnen op het moment dat de wet- en regelgeving daarop is aangepast?!

 • De grootste frustratie van Nederland

  door: Sanne van der Zanden


  Sanne van der Zanden

  De beste ideeën ontstaan uit verlangen of frustratie. Dat geldt ook voor apps. Omdat het beter, makkelijker of gewoon anders kan, wil je het dolgraag veranderen. Bestaande wet- en regelgeving zijn daarbij niet leidend. Je zou juist groots moeten denken; durven dromen met je ogen open. Ook in 2015 kan jouw droom – door het met anderen te delen en er samen aan te werken – werkelijkheid worden. Sluit (tijdig) aan bij PinkValley en deel jouw grootste frustratie van Nederland binnen het publieke domein.

 • Goed voorbeeld doet goed volgen

  door: Sanne van der Zanden

  Sanne van der Zanden

  Behoort uw gemeente ook tot de steeds groter wordende groep die ervoor zorgt dat men digitaal bij u kan aankloppen? Als u wilt dat uw inwoners, uw klanten hun zaken online regelen, moet u ze hierover informeren, ze hiertoe verleiden. Laat u inspireren door leuke/spannende/slimme voorbeelden van andere gemeenten. Ik zet er weer een paar voor u op een rij.

 • Waar een wil is… digitale dienstverlening

  door: Sanne van der Zanden

  Sanne van der Zanden

  Een dikke week kerst-, nieuwjaars- en ADV-vrij is lekker voor de ambtenaar, maar lastig voor de nieuwe ouder die wil voldoen aan de wet die voorschrijft dat een geboorte binnen drie werkdagen moet worden aangegeven. Laat vrije dagen en vrije keuze samengaan in digitale dienstverlening.

 • Digitaal zaken doen? Tijd voor een imago boost

  door: Eric de Laat

  De burgerlijke stand apps in de gemeente Waalwijk zijn al weer een tijdje live. Burgers kunnen nu bijvoorbeeld digitaal aangifte doen van een geboorte of huwelijk. Maar niet iedere burger maakt automatisch gebruik van deze digitale mogelijkheden.

 • Een durfgemeente trapt open deuren in

  Sanne van der Zanden

  Een aanzienlijk deel van de Rotterdammers weet niet dat zij producten en diensten van de gemeente via internet aan kunnen vragen. De respondenten hebben hier nooit bij stil gestaan of kennen de website niet. Niet geheel toevallig, hoog tijd voor verleiden!

 • Handreiking Cloud Computing Taskforce BID

  Objectieve informatie met een nadrukkelijke mening

  door: Ferry Dekker

  Ferry Dekker is Productmanager Managed Services & Techniek - PinkRoccade LocalGovernment

  De recent gepubliceerde handreiking cloud computing voor mede-overheden komt op het goede moment. Al een vijfde van de applicaties binnen gemeenten in Nederland staat in de cloud. Er is dan ook een duidelijke behoefte aan tips en richtlijnen. Die zijn er nu met de Handreiking Cloud Computing IBD.

 • Budgetverantwoordelijke wijkteams: de lessen vanuit scrum

  door: Erleyne Brookman

  Erleyne Brookman

  Zelfsturende teams zijn een trend in de zorg. Een mooi voorbeeld voor de wijkteams die binnen gemeenten aan de slag gaan! Ook de scrum-methodiek die ik veel gebruik werkt met kleine, zelfsturende teams. Welke lessen kunnen we doorgeven?

 • Een durfgemeente denkt na over we-nnovatie

  door: Sanne van der Zanden

  Sanne van der Zanden

  Met dank aan de vernieuwers binnen PinkValley gaat PinkRoccade de app Guide ontwikkelen: het openbaar vervoer veilig en zelfstandig toegankelijk maken voor mensen met een verstandelijke beperking. In dit vervolgtraject krijgen we te maken met een kudde die zo snel gaat als de langzaamste dieren. Als de niet-vernieuwers achterover leunen, beweegt er niets. Zij bepalen nu het tempo van de daadwerkelijke ontwikkeling.