partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina PinkRoccade Local Government

PinkRoccade-logo

partnerweblogs

  • Kan een gemeente leren van social media?

    door: Rudy Boonman

    PinkRoccade - Rudy Boonman

    Verbouwingen, verhuizingen, bijna alles wordt gedeeld via social media. De instanties, waaronder gemeenten, die dit soort informatie echter moet weten staan vaak achteraan in de rij. De beloning en het gemak die social media bieden zijn de belangrijkste redenen dat mensen eerder daar hun ‘wijziging’ verkondigen. Gemeenten kunnen leren van deze drijfveren, maar waar moeten zij dan op letten

  • Appje erbij? De vijf meestgemaakte fouten van gemeenten

    door: Erleyne Brookman

    Erleyne Brookman

    Apps om gemeenten en burgers te ondersteunen schieten als paddenstoelen uit de grond. Dat lijkt handig, maar er zijn ook risico’s.

  • Een durfgemeente kan cirkels, rechthoeken en pijlen tekenen

    door: Sanne van der Zanden

    Sanne van der Zanden

    Kunt u een cirkel, een rechthoek en wat pijlen tekenen? Dan bent u welkom bij Prototype This. Want om (gemeenten en de zorg) te innoveren hoeft u niet artistiek aangelegd te zijn of kennis te hebben van ontwerpsoftware. Voordat we daadwerkelijk overgaan tot het maken van prototypes zijn er immers belangrijke vragen te beantwoorden, waar heel andere eigenschappen voor nodig zijn.

  • Stelsel van Basisregistraties en landelijke voorzieningen komt tot stilstand

    door: Rolf van Deursen

    Rolf-van-Deursen, Architect Makelaarsuite PinkRoccade Local Government

    Het i-NUP programma nadert zijn einde, het Stelsel van Basisregistraties en landelijke voorzieningen is nog volop in ontwikkeling en moet zich grotendeels nog in de praktijk bewijzen. Hoe houdt de overheid deze ontwikkelingen in beweging en zijn de opgeleverde onderdelen wel van voldoende kwaliteit om landelijk gebruikt te worden?

  • Met een glazen bol de WK-poule winnen

    door: Stefan Kuijpers

    Stefan Kuijpers

    Omdat wij Nederlanders stiekem toch wel meer van gokken houden dan we soms toegeven, hebben we ons massaal ingeschreven voor de voetbalpoules, in de hoop een diner bon of bloemenparasol te winnen als blijkt dat we meer verstand van, of meer geluk dan, collega’s hebben bij het doen van voorspellingen.

  • Een durfgemeente vergelijk je met hockey niet met voetbal

    door: Sanne van der Zanden

    Sanne van der Zanden

    Ongeveer 1,3 miljoen Nederlanders zagen zaterdag 14 juni op tv de Nederlandse hockeydames wereldkampioen worden. Het WK voetbal een avond eerder scoorde echter veel beter; 7,5 miljoen kijkers voor de eerste groepswedstrijd van Nederland. En dat terwijl hockey aantrekkelijker is om naar te kijken en veel innovatiever is dan voetbal.

  • Een durfgemeente stop je in je broekzak

    door: Sanne van der Zanden

    Sanne van der Zanden

    Het gebruik van mobiele apps voor smartphones en tablets is in 2013 gegroeid met 115 procent ten opzichte van een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers van Flurry die The Next Web begin 2014 publiceerde. Daardoor heeft de burger op vrijwel elke plaats en op elk tijdstip toegang tot internet. Hierdoor neemt ook de vraag naar mobiele apps razendsnel toe en daar kunt u als boegbeeld van een durfgemeente op inspelen!

  • Waar gaat het mis bij de basisregistraties van vastgoed?

    door: Michaël Geerlings

    Michaël Geerlings-PinkRoccade

    De basis van alle goede beleidskeuzes is een sluitende en kwalitatief goede administratie, die beheersbaar en betrouwbaar is. Het klink logisch, maar op het gebied van basisregistraties van vastgoed zien we het in de dagelijkse praktijk wel eens misgaan. Met alle negatieve gevolgen van dien. Maar waar moet een goede administratie dan aan voldoen? Wat zijn de randvoorwaarden? En waar gaat het mis?

  • Bent u het boegbeeld van een durfgemeente?

    door: Sanne van der Zanden

    Sanne van der Zanden

    Iemand met durf pakt lastige situaties aan, gaat risico’s niet uit de weg en laat zich niet leiden door angst. PinkValley is een multidisciplinaire snelkookpan en geeft handen en voeten aan de apps van de toekomst. Welke apps hebben we nodig om de dienstverlening richting burgers te vergroten? Waar moet vandaag nog een app voor gebouwd worden?

  • Een durfgemeente is altijd open

    door: Sanne van der Zanden

    Sanne van der Zanden

    Vreemd. Terwijl de meeste gemeenten publieke dienstverlening op één hebben staan, blijven balies gesloten op feestdagen en tijdstippen die voor de consument comfortabel zijn. Waar banken en winkels worden afgestraft, blijft de gemeente vooralsnog buiten schot. Maar hoe lang nog? Digitale dienstverlening biedt dé oplossing.

  • Gemeente-apps oplossingsrichting voor vergrijzing ambtenaren

    door: Bart Gelsing

    Bart Gelsing - PinkRoccade Local Government

    De nieuw te vormen gemeenteraden moeten naast de decentralisaties zich ook gaan voorbereiden op het volgende grote probleem: de vergrijzing van het ambtenarenapparaat.

  • De appstore van de overheid (#SA3)

    door: Patrick Nelen

    Patrick Nelen

    Als gemêleerd gezelschap van acht collega’s uit diverse gemeenten en de SVB hebben we ons kunnen buigen over de vraag welke apps we kunnen bedenken die echt niet mogen ontbreken in de appstore voor de overheid.

  • Volg app voor ouders, durfgemeenten zien mogelijkheden

    door: Sanne van der Zanden

    Sanne van der Zanden

    “Weten waar je bent en wat je doet. Ouders kunnen vanaf vandaag hun kinderen in de gaten houden via een nieuwe volg app op hun smartphone.”, presenteerde het Jeugdjournaal op dinsdag 1 april jongstleden. Het gaat wat ver, maar alles is mogelijk dacht ik met mijn ‘open geest’.

  • Een durf-gemeente vernoemt personeel niet als één van de doelgroepen

    door: Sanne van der Zanden

    Sanne van der Zanden

    In het kader van een afstudeeronderzoek rondom selfservice spraken we recent met een aantal gemeenten. Op de concrete vraag om ‘geeltjes’ in de volgorde van meest naar minst belangrijk te leggen kwam interne communicatie vaak ver onderaan te liggen. Niet alleen bij het hoofd Burgerzaken, maar ook bij het hoofd Communicatie. De achterliggende reden die een aantal maal werd benoemd; mijn personeel is één van mijn doelgroepen en die ligt al bovenaan.

  • Een durf-gemeente is niet bang voor de zelfwerkzame burger

    door: Sanne van der Zanden

    Sanne van der Zanden

    Het invoeren van digitale dienstverlening voor gemeentelijke burgerzaken lijkt een hele stap. Want wil de burger zelf die taken uitvoeren? En is de gemeente er zelf al wel klaar voor? Angst is overbodig, slim communiceren en samen nadenken is gewenst.