partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina PinkRoccade Local Government

PinkRoccade-logo

persberichten

 • Informatiesessie privacy met ruime 8 beoordeeld

  “Privacy is net als voetbal, er zijn heel veel meningen over”. Daar begon Sergej Katus, partner bij Privacy Management Partners, zijn presentatie mee bij de informatiesessie over privacy afgelopen 7 februari. En dat er veel meningen over privacy zijn, bleek wel uit het eerste interactieve stuk.

 • Publieksprijs GemeentePioniers voor gemeente Almelo

  Op Valentijnsdag reikte GemeentePioniers awards uit aan gemeenten met de beste, innovatiefste en meest inspirerende voorbeelden van digitale dienstverlening. De aanwezigen gaven gemeente Almelo veruit de meeste rode rozen. Daarmee is de app iGeboorte+ verkozen tot leidend voorbeeld op het gebied van online dienstverlening.

 • Goes groeit van 15 naar 26 digitale processen

  Door samenwerking op het gebied van ICT is in 2016 voor GR De Bevelanden de implementatie van iBurgerzaken gestart. Bij de start van het project kenden de projectleden van de gemeenten Borsele, Goes, Kapelle, Noord-Beveland en Reimerswaal elkaar eigenlijk niet. Vandaag de dag zijn de werkprocessen geharmoniseerd en hebben ze structureel overleg om inhoudelijke zaken te bespreken. Bovendien zijn inwoners en uitvaartverzorgers gebaat bij deze digitaliseringsslag.

 • GemeentePioniers awards: iBurgerzaken bij genomineerden

  Volgende week dinsdag reiken De GemeentePioniers awards uit aan gemeenten met de beste, innovatiefste en meest inspirerende voorbeelden van digitale dienstverlening. Uit een totaal van 20 prachtige voorbeelden, hebben 5 gemeenten het hoogst gescoord volgens het meetinstrument van De GemeentePioniers.

 • Het succes van co-creatie met NAO

  In 2015 is het idee ontstaan om objecten, die niet of onvoldoende door de basisregistraties afgedekt worden, onder te brengen in een nieuw component binnen Makelaarsuite. Samen met een vijftal gemeenten is het idee uitgewerkt in de nieuwe module ‘Niet Authentieke Objecten’ (NAO).

 • Bestuursdienst Ommen-Hardenberg tweede kwartiermaker Simple Finance

  Eind december heeft bestuursdienst Ommen-Hardenberg als tweede kwartiermaker een contract getekend voor Simple Finance. Ommen-Hardenberg gaat gezamenlijk met gemeente Stein, andere kwartiermakers en PinkRoccade de 1.0-versie van deze nieuwe financiële software bepalen, testen en implementeren.

 • Samen met Tholen en Borger-Odoorn ontwikkelt PinkRoccade e-factureren

  Vanaf november 2018 zijn gemeenten verplicht om e-facturen te kunnen ontvangen en verwerken. Om dit versneld mogelijk te maken, heeft PinkRoccade Financiën & Services een EU-subsidie aangevraagd. Samen met de gemeenten Tholen en Borger-Odoorn ontwikkelt PinkRoccade de nieuwe softwarefunctionaliteit.

 • Een (best value) voorbeeldproject: Westerkwartiergemeenten

  In mei 2016 werden de aanbestedingsstukken voor ‘Vervanging Burgerzakenmodules Westerkwartiergemeenten’ gepubliceerd. Op woensdag 26 oktober werd de aanbesteding definitief aan ons gegund. In de laatste week van het jaar ging de laatste van de 4 gemeenten live.

 • MijnOverheid onder de loep in Jouw Gemeente Mijn Gemeente

  Hoe gemeenten MijnOverheid, de persoonlijke website van burgers voor overheidszaken, kunnen implementeren in hun organisatie, is het onderwerp van de derde serie van het inspiratieplatform Jouw Gemeente Mijn Gemeente. Hierin gaat gemeente Urk op bezoek bij gemeente Horst aan de Maas om te leren van de stappen die zij hebben gezet.

 • Cyclomedia integratie in CIR, BRK en Toolkit informatievoorziening

  CIR is uitgebreid met de module Street Smart van CycloMedia. Deze module biedt hoge resolutie straatfoto’s en de mogelijkheid om voorgaande jaren eenvoudig op te vragen. Met CIR is het mogelijk makkelijk administratieve gegevens met geografische gegevens te combineren. Hierdoor kunnen de administratieve gegevens snel en overzichtelijk als locaties op de kaart worden afgebeeld.

 • Ontwikkeling iBegraafplaats gestart

  Super leuk nieuws, want de ontwikkeling van iBegraafplaats is gestart! Vanuit gemeenten is er veel vraag naar een complete oplossing voor begraafplaatsen: de kalender, de registratie en administratie, de grafische ligging en zelfs een zoekapp worden daarbij genoemd.

 • Run op paspoorten, maar nauwelijks wachttijden

  Digitaal aanvragen reisdocumenten in Almelo mogelijk sinds 1 november

  Het digitaal aanvragen van reisdocumenten is in gemeente Almelo mogelijk sinds 1 november. De gemeente is daarmee de eerste in Nederland. Vijf jaar geleden verstrekte de gemeente aan het einde van het jaar in korte tijd 2.500 reisdocumenten, dus ook nu worden in november en december veel aanvragen verwacht.

 • Per 1 juli 2017 vervalt de ondersteuning van bijlagen in de OLO e-mail functionaliteit

  Kenniscentrum InfoMil heeft recentelijk aangekondigd dat vanaf 1 juli 2017 het xml-bestand niet meer als bijlage wordt meegestuurd met de e-mail functionaliteit. De reden hiervoor is te kunnen voldoen aan de beveiligingsrichtlijnen van de overheid.

 • Op 25 mei 2018 treedt de Europese Algemene Verordening Gegevensbescherming in werking

  Privacy is een onderwerp dat in de komende jaren de gemoederen bezig gaat houden. Wij zitten in een overgangsfase qua privacy wetgeving, een fase startende met de Europese verordening AVG (algemene verordening gegevensbescherming).

 • Centraal debiteurenbeheer tweede onderwerp Jouw Gemeente Mijn Gemeente

  In de tweede serie van het inspiratieplatform Jouw Gemeente Mijn Gemeente gaat Marcel Schippers, afdelingshoofd bedrijfsvoering gemeente Pijnacker-Nootdorp op bezoek bij Rudolph Hunnink, teammanager Financiële Administratie gemeente Deventer. Marcel hoort hoe Rudolph het centraal debiteurenbeheer binnen de gemeente heeft geregeld.