partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina PinkRoccade Local Government

PinkRoccade-logo

partnerweblogs

 • iBurgerzaken gekoppeld met de Berichtenbox van MijnOverheid

  door: Frank van Baren

  Frank van Baren - PinkRoccade

  In release 3.9 heeft team Edge gewerkt aan de koppeling van iBurgerzaken met de Berichtenbox van MijnOverheid. Deze koppeling is een alternatief voor het versturen van e-mails naar de burger vanuit iBurgerzaken. Het is zelfs een beter alternatief, want via de Berichtenbox mag je ook privacygevoelige gegevens versturen naar de burger.

 • Wetenswaardigheden oktober 2020

  door: Engelbert Wijnhoven

  Engelbert Wijnhoven - PinkRoccade

  In deze blog vertelt Engelbert Wijnhoven, Productmanager iBurgerzaken meer over iDocumentcreatie en het platform Publiekszaken van de PinkRoccade Local Government GebruikersVereniging.

 • Je eigen zaken terugzien via het burger- en bedrijvenportaal

  door: Dylan Kusters

  Dylan Kusters - PinkRoccade

  iBurgerzaken beschikt sinds kort over een portaal voor burgers en bedrijven, waar zij hun zaken terug kunnen zien. Het voordeel voor jou als gemeente? Je biedt én een digitaal loket aan én kan direct op een veilige manier documenten delen.

 • Gemeente Ede biedt online geboorteaangifte vanuit elk kraambed

  door: Dylan Kusters

  Dylan Kusters - PinkRoccade

  Nieuwbakken ouders kunnen in de gemeente Ede vanuit het kraambed digitaal aangifte doen van hun pasgeboren kindje, bekrachtigd met de sinds 1 januari jl. wettelijk vereiste verklaring van de betrokken arts, verpleegkundige of verloskundige. “Een prachtig stukje dienstverlening aan de burger”, vindt Henk van den Boom, afdelingsmanager Publiekszaken bij gemeente Ede.

 • Van overlevingsstand naar procesoptimalisatie met iService bij gemeente Beekdaelen

  door: Femke Rhouat-Van der Gouw

  Femke Rhouat-Van der Gouw - PinkRoccade

  De gemeente Beekdaelen (herindeling Onderbanken, Nuth en Schinnen) werkt sinds 1 januari 2019 met iBurgerzaken. Een nieuw burgerzakensysteem en tegelijkertijd een nieuwe fysieke werkplek met nieuwe collega’s…dat was even wennen.

 • Wetenswaardigheden augustus 2020

  door: Engelbert Wijnhoven

  Engelbert Wijnhoven - PinkRoccade

  In deze blog vertelt Engelbert Wijnhoven, Productmanager iBurgerzaken meer over de Agenda Digitale overheid en bijbehorend innovatiebudget. Meer over de verbetering van digitale dienstverlening met het open platform iBurgerzaken, het NVVB Jaarcongres dat helaas is afgelast én de stand van zaken rondom iDocumentcreatie lees je hier ook terug. Afsluitend geeft hij een visuele inkijk in de iBurgerzaken release 3.7.

 • Is jouw gemeente klaar voor de Tweede Kamerverkiezingen?

  door: Irma Kadiric

  Irma Kadiric

  Op woensdag 17 maart 2021 zijn de Tweede Kamerverkiezingen. De voorbereidingen hiervoor starten na de zomervakantie. Is jouw gemeente er al klaar voor? Het team van Publiekszaken in ieder geval wel. Wij hebben namelijk ons verkiezingsportfolio uitgebreid zodat wij jouw gemeente voortaan van A tot Z kunnen ondersteunen bij de komende verkiezingen.

 • De eerste zichtbare stappen van iBurgerzaken in Common Ground

  door: Ralph Hees

  Ralph Hees - PinkRoccade

  De huidige ontwikkelingen in het gemeentelijke landschap gaan razendsnel. iBurgerzaken koppelt via API’s inmiddels vele partijen aan elkaar. Met het oog op Common Ground komt dit in een stroomversnelling terecht. Dit biedt natuurlijk kansen (en uitdagingen) om de processen verder te optimaliseren.

 • Wetenswaardigheden juli 2020

  door: Engelbert Wijnhoven

  Engelbert Wijnhoven - PinkRoccade

  Engelbert Wijnhoven, Productmanager iBurgerzaken vertelt in dit blog meer over 24 uur zonder, Common Ground, livegang gemeente Apeldoorn, iDocumentcreatie en digitoegankelijkheid.

 • Succesvol en toekomstvast innoveren begint en eindigt met samenwerken

  door: Tjerk Venrooy

  Tjerk Venrooij

  In mijn blog van maart sprak ik al over de beweging die is ingezet: de Common Ground beweging. De Common Ground visie heeft in korte tijd veel draagvlak en naamsbekendheid gekregen bij o.a. gemeenten, andere overheidsorganisaties en marktpartijen.

 • De nieuwe manier van (samen)werken

  door: Tjerk Venrooy,

  Tjerk Venrooij

  Een optimale klantbeleving –en daarmee optimale dienstverlening- creëren: iets waar wij iedere dag opnieuw mee bezig zijn. Door onze ‘nieuwe manier van werken’ vanwege de crisis heeft dit echter een hele andere dimensie gekregen. Het vraagt om creativiteit, een andere manier van werken en communiceren met elkaar.

 • Ga voor blije medewerkers en blije inwoners

  door: Mat Keijers

  Mat Keijers PinkRoccade

  Dienstverleners huur je in omdat je inhoudelijke kennis en/of capaciteit mist. Bijvoorbeeld omdat je met een probleem zit dat maar moeilijk zelf op te lossen is. Of omdat je alles uit het systeem wilt halen door proces en systeem naadloos op elkaar af te stemmen en er zelf niet – helemaal – uitkomt, al was het enkel vanwege de waan van de dag die overheerst.

 • Eerste digitale geboorte aangifte conform nieuwe wetgeving is een feit

  door: Dylan Kusters

  Dylan Kusters - PinkRoccade

  Op 23 april werd in Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede de eerste geboorte aangifte helemaal digitaal gedaan conform de nieuwe wetgeving. Met een rechtstreekse bevestiging van de arts/verloskundige kon de aangifte door de kersverse ouders op de kraamafdeling worden afgerond. Hoe dit kan? Gemeente Ede ging als eerste gemeente live met iGeboorte+ en maakt de klantreis rondom digitale geboorteaangifte nu helemaal rond.

 • Werken als één team, ook vanuit huis

  door: Tjerk Venrooy

  Tjerk Venrooij

  Uitzonderlijke situaties vragen om uitzonderlijke maatregelen. Het Corona virus heeft ons in zijn greep en vraagt van ons allemaal om een grote dosis aanpassingsvermogen. Misschien herken je jezelf daarin; bij mij gaat dat de ene dag beter dan de andere dag.

 • iNzicht

  door: Cora Schreuders

  Cora Schreuders - PinkRoccade

  Dé oplossing voor realtime beschikbaarheid van beleidsrelevante- en sturingsinformatie! Gemeenten verzamelen en creëren veel data. Deze data wordt binnen de gemeente gebruikt om beleid te maken en sturing te geven. Dit alles om de juiste dienstverlening te geven aan de inwoners.