partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina PinkRoccade Local Government

PinkRoccade-logo

partnerartikelen

 • Op naar 90 procent selfservice

  PinkRoccade Publiekszaken - #LSG17

  Het intergemeentelijke samenwerkingsverband GR De Bevelanden is in 2016 gestart met de implementatie van iBurgerzaken. Bij aanvang van het project kenden de projectleden van de gemeenten Borsele, Goes, Kapelle, Noord-Beveland en Reimerswaal elkaar eigenlijk niet. Nu zijn werkprocessen geharmoniseerd en is er structureel overleg over inhoudelijke zaken.

 • Landelijke Selfservicecompetitie voor Gemeenten (#LSG17)

  Door deel te nemen aan de Landelijke Selfservicecompetitie voor Gemeenten (#LSG17) ga je op een laagdrempelige en leuke manier aan de slag met verleiden naar het digitale kanaal. Goed voor je dienstverlening, het contact met inwoners en bedrijven en er zijn ook nog eens leuke prijzen te winnen. Alle gemeenten die iBurgerzaken gebruiken, zijn uitgenodigd om deel te nemen.

 • 7 tips om online te communiceren met offline burgers

  Systemen als MijnOverheid en de Berichtenbox stimuleren overheden digitaal te communiceren met burgers. Maar burgers zijn niet verplicht om deze systemen te gebruiken. Hoe moet je als gemeente hiermee omgaan?

 • Van fysiek naar digitaal loket

  De nieuwste Jouw Gemeente Mijn Gemeente-serie gaat over MijnOverheid

  Welke gemeente wil nou niet leren van een andere gemeente? Helemaal als die gemeente al iets heeft gedaan Wat jij nog niet hebt gedaan, maar wel zou willen doen. Om deze reden is het inspiratieplatform ‘Jouw Gemeente Mijn Gemeente’ in het leven geroepen. Het nieuwste onderwerp waar we induiken? MijnOverheid!

 • Gemeente Ede volledig digitaal met Burgerzaken

  Tevreden burgers, minder werkdruk en meer aandacht voor fraude

  Ede wil binnen enkele jaren tot wel tachtig procent van de aangiften van geboorten, huwelijken, overlijden en verhuizingen online binnenkrijgen. Nieuwe software heeft de verwerkingstijd voor Burgerzaken op onderdelen al doen krimpen tot minder dan één minuut per digitale transactie. Het kan echt beter en anders!

 • Gemeenten kunnen elkaar wijzer maken

  Jouw Gemeente Mijn Gemeente: no-nonsense inspiratieplatform over digitalisering

  IT-professionals bij gemeenten ervaren dat het niet eenvoudig is de praktische kanten van de digitalisering snel en laagdrempelig voor het voetlicht te krijgen. Maar sinds mei is daar een platform voor. Jouw Gemeente Mijn Gemeente laat gemeenten van elkaar leren.

 • Verhuizing op basis van BAG-gegevens

  Om de betrouwbaarheid van de gegevens te vergroten, kiezen de meeste gemeenten ervoor om bij aangifte verhuizing het nieuwe adres op te halen op basis van straatnaam of postcode. Deze BAG-gegevens kunnen worden opgehaald uit het centraal gegevensmagazijn of de Landelijke Voorziening.

 • Neder-Betuwe: focus op basistaken na ontzorging met Pink Private Cloud

  PinkRoccade Local Government realiseerde in no-time de migratie en ontzorgt nu de gemeente.

  Na een afgesloten periode van samenwerking met andere gemeenten, moest gemeente Neder-Betuwe in 2015 op zoek naar een oplossing voor de hosting en het technisch beheer van een deel van haar systeem. Die oplossing werd gevonden in de cloud. PinkRoccade Local Government realiseerde in no-time de migratie en ontzorgt nu de gemeente.

 • Ouders enthousiast over digitale geboorteaangifte

  Gemeente Bergen op Zoom bespaart 87% tijd per geboorteaangifte

  Geboorteaangifte doen is zo gepiept in het Bravis ziekenhuis in Bergen op Zoom. Er komt geen pen en papier meer aan te pas. Kersverse ouders leveren via iGeboorte alle gegevens digitaal aan, en zetten vervolgens hun elektronische handtekening onder de akte. Ook de ambtenaar kan in het gemeentehuis elektronisch ondertekenen.

 • Zelfs van een Brexit kun je leren

  door: Jurriaan Piek

  Afgelopen week kozen de Britten met 52 procent voor een Brexit met een zeer hoge opkomst van 72 procent. Nederland had in april het Oekraïnereferendum waar een ‘tegen’ uitkwam, ter vergelijking hier was sprake van een opkomst van 32 procent.

 • Belastingen? De gemeente kan het wél leuker maken

  Belastingen heffen moet kostenefficiënter en klantvriendelijker, eisen Rijk, ambtelijke organisatie en burger. Samenwerken in vernieuwende en toekomstvaste systemen is het antwoord. Best practices wijzen de weg.

 • Ambtenaren onbewust van privacyrisico’s persoonsgegevens

  door: Jaap van Dijk

  Door burgers preventief te attenderen op waar en met welke organisaties de gemeente persoonlijke gegevens deelt, creëert het niet alleen bewustzijn bij burgers. Vooral ambtenaren hebben baat bij een herinnering aan de privacyregelgeving.

 • Digitaal verleiden begint met creatieve markteting

  door: Sanne van der Zanden

  Om de burger naar het digitale kanaal te verleiden is marketing nodig. Dat kan zonder dure reclamebureaus. Je komt al heel ver met de slimme inzet van doordachte creativiteit en hergebruik van bestaande middelen. 

 • Het is dé tijd voor de elektronische handtekening

  door: Jurriaan Piek

  In oude tijden schreef men met een aangepunt houtje of een pen van riet. Later werd de ganzenveer populair. Maar steeds moest de pen in een inktpot worden gedoopt. Een tijdrovende klus… Dat leidde tot de vulpen en uiteindelijk de ballpoint. Nu staan we aan de vooravond van de perfecte elektronische handtekening onder de digitale aangifte.

 • Voorkom adresfraude dankzij unieke risicoprofielen

  Gemeente Ede: digitale aangifte verhuizen verlaagt werkdruk met 40%

  Het belang van een correct adres bij de juiste persoon gaat verder dan gemeentelijke dienstverlening zoals een paspoortaanvraag of kunnen stemmen bij verkiezingen. Het kan zelfs van levensbelang zijn, bijvoorbeeld als inwoners moeten worden gewaarschuwd of opgespoord bij een ramp.