partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina PinkRoccade Local Government

PinkRoccade-logo

PinkRoccade Local Government is een leverancier van software en dienstverleningsconcepten voor de lokale overheid. Wij leveren informatiesystemen die de gehele keten bedienen.
Wij bestaan uit zes verschillende, zelfstandige businessunits: Financiën & Services, Informatievoorziening, Proces & Services, Publiekszaken, Ruimte & Omgeving en Samenlevingszaken.
We zijn de partner die verbindt en zich bewezen heeft. Met de overheid aan de wieg van ons bestaan, zijn we er voor alle lokale overheden van Nederland.

Werk jij mee aan de lokale overheid van de toekomst?

Waar een wil is… digitale dienstverlening

door: Sanne van der Zanden, 8 januari 2015

Sanne van der Zanden

Een dikke week kerst-, nieuwjaars- en ADV-vrij is lekker voor de ambtenaar, maar lastig voor de nieuwe ouder die wil voldoen aan de wet die voorschrijft dat een geboorte binnen drie werkdagen moet worden aangegeven. Laat vrije dagen en vrije keuze samengaan in digitale dienstverlening.

lees meer

Digitaal zaken doen? Tijd voor een imago boost

door: Eric de Laat, 5 januari 2015

De burgerlijke stand apps in de gemeente Waalwijk zijn al weer een tijdje live. Burgers kunnen nu bijvoorbeeld digitaal aangifte doen van een geboorte of huwelijk. Maar niet iedere burger maakt automatisch gebruik van deze digitale mogelijkheden.

lees meer

PinkRoccade Local Government zet innovatie-evenement voort

Pink Valley 2015 staat open voor alle vernieuwers in het publieke domein

29 december 2014

De winnende app GUIDE laat mensen met een verstandelijke beperking zelf op stap gaan in het openbaar vervoer

Ook in 2015 bepalen professionals uit de gemeentelijke overheid welk vernieuwende idee voor betere dienstverlening aan de burger gratis wordt gebouwd. PinkRoccade Local Government zet het initiatief ‘PinkValley’ door. Publieksonderzoek benadrukt het nut van het initiatief.

lees meer

Een durfgemeente trapt open deuren in

19 december 2014

Sanne van der Zanden

Een aanzienlijk deel van de Rotterdammers weet niet dat zij producten en diensten van de gemeente via internet aan kunnen vragen. De respondenten hebben hier nooit bij stil gestaan of kennen de website niet. Niet geheel toevallig, hoog tijd voor verleiden!

lees meer

Handreiking Cloud Computing Taskforce BID

Objectieve informatie met een nadrukkelijke mening

door: Ferry Dekker, 9 december 2014

Ferry Dekker is Productmanager Managed Services & Techniek - PinkRoccade LocalGovernment

De recent gepubliceerde handreiking cloud computing voor mede-overheden komt op het goede moment. Al een vijfde van de applicaties binnen gemeenten in Nederland staat in de cloud. Er is dan ook een duidelijke behoefte aan tips en richtlijnen. Die zijn er nu met de Handreiking Cloud Computing IBD.

lees meer

Een durfgemeente speelt voor Sinterklaas

door: Sanne van der Zanden, 2 december 2014

Sanne van der Zanden

Natuurlijk mag de lokale overheid voor Sinterklaas spelen. En daar ook wat voor terugvragen… mijn laatste blog bevatte een pleidooi voor gemeentelijk ‘verleiden’ van de burger. Hoe breng je dat succesvol in praktijk?

lees meer

Een durfgemeente verleidt burgers

door: Sanne van der Zanden, 27 november 2014

Sanne van der Zanden

Soms krijg ik de indruk dat marketing een nieuw woord is in gemeenteland. Vreemd, want bijna geen enkele andere organisatie heeft een bredere doelgroep dan een gemeente. Iedereen doet immers zaken met de gemeente. Het zou dus niet meer dan logisch zijn om marketing te bedrijven als gemeente. Om klanten, burgers, te verleiden tot het gebruik van een specifiek kanaal.

lees meer

PinkRoccade Innovatie Award 2014 naar Leidschendam-Voorburg

29 oktober 2014

PinkRoccade Innovatie Award 2014 naar Leidschendam-Voorburg

Drie projecten en vier gemeenten streden uiteindelijk om de eervolle award. Een vakkundige jury had het zwaar met de beoordeling. “Ik merk daarbij op dat het verschil tussen de winnaar en de beide anderen geen armlengte verschil was, maar slechts een teenlengte”, aldus de juryvoorzitter Jan van Ginkel.

lees meer

Ruimte en Omgeving - Burgers en gemeenten, samen in control

27 oktober 2014

Ruimte en Omgeving - Burgers en gemeenten, samen in control

Ontwikkelingen in de digitale revolutie gaan razendsnel. Burgers vragen steeds meer online toegang tot de producten en diensten van hun gemeente. Producten en diensten die niet alleen snel en gebruiksvriendelijk, maar ook kloppend dienen te zijn. En waarover de burger altijd in control is!

lees meer

Budgetverantwoordelijke wijkteams: de lessen vanuit scrum

door: Erleyne Brookman, 24 oktober 2014

Erleyne Brookman

Zelfsturende teams zijn een trend in de zorg. Een mooi voorbeeld voor de wijkteams die binnen gemeenten aan de slag gaan! Ook de scrum-methodiek die ik veel gebruik werkt met kleine, zelfsturende teams. Welke lessen kunnen we doorgeven?

lees meer