partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina PinkRoccade Local Government

PinkRoccade-logo

partnerartikelen

 • Digitaal verleiden begint met creatieve markteting

  door: Sanne van der Zanden

  Om de burger naar het digitale kanaal te verleiden is marketing nodig. Dat kan zonder dure reclamebureaus. Je komt al heel ver met de slimme inzet van doordachte creativiteit en hergebruik van bestaande middelen. 

 • Het is dé tijd voor de elektronische handtekening

  door: Jurriaan Piek

  In oude tijden schreef men met een aangepunt houtje of een pen van riet. Later werd de ganzenveer populair. Maar steeds moest de pen in een inktpot worden gedoopt. Een tijdrovende klus… Dat leidde tot de vulpen en uiteindelijk de ballpoint. Nu staan we aan de vooravond van de perfecte elektronische handtekening onder de digitale aangifte.

 • Voorkom adresfraude dankzij unieke risicoprofielen

  Gemeente Ede: digitale aangifte verhuizen verlaagt werkdruk met 40%

  Het belang van een correct adres bij de juiste persoon gaat verder dan gemeentelijke dienstverlening zoals een paspoortaanvraag of kunnen stemmen bij verkiezingen. Het kan zelfs van levensbelang zijn, bijvoorbeeld als inwoners moeten worden gewaarschuwd of opgespoord bij een ramp.

 • Virtual Reality: rondkijken in een geboortekamer in Almelo

  Op het NVVB congres presenteerden gemeente Almelo, ZGT Almelo en PinkRoccade Local Government de video Digitale aangifte geboorte met elektronische handtekening. Dat is niet zomaar een video, maar een 360 graden film. Dit biedt een uniek perspectief en voegt een extra dimensie toe.

 • Een ‘groene verhuizing’: automatisch de BRP bijwerken

  Gemeente Ede kiest met volle overtuiging voor digitale dienstverlening. Het is immers een wens van de burger om niet naar het gemeentehuis te hoeven als dat niet echt noodzakelijk is. Waar de processen voor de Burgerlijke Stand door alle gemeenten eigenlijk op dezelfde manier worden uitgevoerd.

 • LARS: van idee naar award-winning app

  PinkValley biedt kans om ‘droom’-app voor leerlingenvervoer te verwezenlijken

  De app LARS won in 2015 zowel de PinkValleyfinale als de Computable Award voor ICT-project van het jaar. PinkValley zoekt het komende jaar opnieuw naar goede ideeën. LARS (Leerlingen App Rijd Samen) is een app waarmee ouders van kinderen in het speciaal onderwijs met elkaar afspreken wie de kinderen naar school brengt en weer ophaalt.

 • De avonturen van Bergen op Zoom op weg naar selfservice

  door: Mariëlle de Groot

  De gemeente Bergen op Zoom wilde goedkopere én betere dienstverlening voor haar burgers. Digitaal, met zelfredzaamheid als uitgangspunt. “Soms is het een kwestie van de juiste wegen zoeken om bepaalde groepen mee te krijgen”, is de ervaring van Carla Lambregts, projectmanager Dienstverlening.

 • Communiceer succesvoller over gemeentelijke dienstverlening

  door: Sanne van der Zanden

  Om de burger te kunnen raken moet u hem verrassen en daarvoor moet u wellicht uzelf verrassen. Met onverwachte samenwerkingsvormen en door te verleiden, bijvoorbeeld. Laat u inspireren door criminaliteit(preventie).

 • Spannende ontwikkelingen en goede voornemens

  door: Stefan Kuijpers

  Na een heerlijke periode van culinaire hoogstandjes met Kerst en champagne met Oud & Nieuw is deze week de tijd aangebroken om vol enthousiasme aan het nieuwe jaar te beginnen. Voor mij een extra bijzondere start in mijn nieuwe rol als Sales Manager in de businessunit Informatievoorziening.

 • 2016 biedt 366 dagen voor uitwerking van jouw app-idee

  2016 wordt een jaar met 366 belangrijke dagen. Een jaar met 366 dagen om je idee te realiseren. Wie in lokale overheidsdienstverlening wil excelleren, moet innoveren en de regelgeving proactief kunnen interpreteren.

 • Digitaal aangifte doen van huwelijk en geboorte

  Voorschoten en Wassenaar profiteren van overzichtelijkheid, gebruikersgemak en snellere werkprocessen iBurgerzaken

  Inwoners en ondernemers van Voorschoten en Wassenaar gebruiken sinds oktober 2015 de online apps van iBurgerzaken van PinkRoccade Local Government voor de aangifte van een geboorte, huwelijk of overlijden. Ritjes naar het gemeentehuis om daar aangifte te doen zijn niet meer nodig.

 • Druten op weg naar 100 % digitaal werken

  Nog maar één applicatie nodig voor alle burgerzaken

  De gemeente Druten wil het regelen van burgerzaken, zoals huwelijken, geboortes en verhuizingen, makkelijker maken voor haar werknemers en inwoners. Aangiftes moeten voortaan online, dus zonder papier, gedaan kunnen worden. Gebruiksvriendelijkheid, overzichtelijkheid en tijdsbesparing zijn hierbij belangrijk.

 • De toekomst van dienstverlening

  door: 
Willem van Rosmalen

  Binnen de gemeentelijke overheid vindt momenteel en herbezinning plaats op het thema dienstverlening en de betekenis ervan in de toekomst. Aanleiding is het feit dat steeds meer zaken worden overgelaten aan de burger zelf en producten in de (nabije) toekomst vooral en uitsluitend verkregen kunnen worden langs de digitale weg. Wat zijn de gevolgen van de veranderingen?

 • Basisregistratie Kadaster: wees er op tijd bij als gemeente

  door: Annemarie Thomasse

  De schrik is ongetwijfeld groot geweest bij gemeenten en belastingsamenwerkingen. Binnenlands Bestuur schreef namelijk dat het er dan toch aan zit te komen: het einde van de Massale Output. Voor gemeenten die zich niet op tijd aansluiten op de BRK (Basisregistratie Kadaster)-levering dreigt een schadepost van misschien wel honderdduizenden euro’s.

 • Selfservice en zelfwerkzaamheid van uw burgers

  Selfservice binnen het sociaal domein, ook voor uw gemeente?

  Uw dienstverlening aanpassen aan de mogelijkheden van uw burgers. En daarmee de zelfredzaamheid van uw burger vergroten en de kosten van uw dienstverlening verlagen. Dat wil toch iedere gemeente? Door het invoeren van selfservice in uw dienstverlening, is dit haalbaar.