partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina PinkRoccade Local Government

PinkRoccade-logo

Ga voor blije medewerkers en blije inwoners

door: Mat Keijers, 18 mei 2020

Mat Keijers PinkRoccade

Dienstverleners huur je in omdat je inhoudelijke kennis en/of capaciteit mist. Bijvoorbeeld omdat je met een probleem zit dat maar moeilijk zelf op te lossen is. Of omdat je alles uit het systeem wilt halen door proces en systeem naadloos op elkaar af te stemmen en er zelf niet – helemaal – uitkomt, al was het enkel vanwege de waan van de dag die overheerst.

lees meer

Eerste digitale geboorte aangifte conform nieuwe wetgeving is een feit

door: Dylan Kusters, 11 mei 2020

Dylan Kusters - PinkRoccade

Op 23 april werd in Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede de eerste geboorte aangifte helemaal digitaal gedaan conform de nieuwe wetgeving. Met een rechtstreekse bevestiging van de arts/verloskundige kon de aangifte door de kersverse ouders op de kraamafdeling worden afgerond. Hoe dit kan? Gemeente Ede ging als eerste gemeente live met iGeboorte+ en maakt de klantreis rondom digitale geboorteaangifte nu helemaal rond.

lees meer

Met iGeboorte+ honderd procent digitaal

28 april 2020

baby in de handen

Met iGeboorte+ ben je als gemeente klaar voor de nieuwe wetgeving op het gebied van de volledige digitale geboorteaangifte. Het voorkomt fraude door een rechtstreekse bevestiging van de arts, verpleegkundige of verloskundige binnen de digitale aangifte. Veiligheid en gemak voor ouders en gemeente.

lees meer

Meerjarenplanbord om de strategische koers te bepalen

22 april 2020

Meerjarenplanbord

Focus op digitale dienstverlening, technologische disruptie, veranderende klantbehoeften en herindelingen: de omstandigheden waarin je als gemeente opereert veranderen sneller dan ooit. Daardoor is het als gemeente noodzakelijk om altijd het reactievermogen te hebben om op nieuwe ontwikkelingen in te springen. Met dat in het achterhoofd is in 2018 het meerjarenplanbord tot stand gekomen.

lees meer

Regio-overleggen GV PRLG platform Publiekszaken

17 april 2020

Beeld bij bijeenkomst PinkRoccade

De voorjaarsoverleggen van de GebruikersVereniging platform Publiekszaken staan weer voor de deur! We hebben deze keer gekozen voor een online editie. Meld je nu aan, er is altijd wel een overleg bij jou in de buurt!

lees meer

Werken als één team, ook vanuit huis

door: Tjerk Venrooy, 14 april 2020

Tjerk Venrooij

Uitzonderlijke situaties vragen om uitzonderlijke maatregelen. Het Corona virus heeft ons in zijn greep en vraagt van ons allemaal om een grote dosis aanpassingsvermogen. Misschien herken je jezelf daarin; bij mij gaat dat de ene dag beter dan de andere dag.

lees meer

NVVB jaarcongres 2020

1 april 2020

Beeld van een NVVB-congres

In 2020 spelen er veel actualiteiten rondom identiteit, zoals de Wet Digitale overheid, de ontwikkelingen rondom de digitale identiteit, de implementatie van de elektronische geboorteaangifte, de vernieuwing van het reisdocumentenstelsel.

lees meer

iNzicht

door: Cora Schreuders, 24 maart 2020

Cora Schreuders - PinkRoccade

Dé oplossing voor realtime beschikbaarheid van beleidsrelevante- en sturingsinformatie! Gemeenten verzamelen en creëren veel data. Deze data wordt binnen de gemeente gebruikt om beleid te maken en sturing te geven. Dit alles om de juiste dienstverlening te geven aan de inwoners.

lees meer

De beweging is ingezet, ga je mee?

door: Tjerk Venrooy, 13 maart 2020

Tjerk Venrooij

De Common Ground visie heeft in korte tijd – terecht – veel draagvlak en naamsbekendheid gekregen bij gemeenten, andere overheidsorganisaties en marktpartijen. Inmiddels zijn verschillende teams begonnen met het ontwikkelen van toepassingen volgens de principes van Common Ground.

lees meer

Wij zijn partner van betekenis

16 januari 2020

Pink in de begintijd

Wist je dat… de geschiedenis van PinkRoccade ver teruggaat en begint bij de overheid? In 1950 werd namelijk de Rijkscentrale voor Mechanische Administratie opgericht door toenmalig minister-president Willem Drees. Dit werd later het RijksComputer Centrum (RCC). Uiteindelijk resulteerde dit in de tak PinkRoccade Local Government die zich richtte op de gemeentelijke markt.

lees meer