partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina PinkRoccade Local Government

PinkRoccade-logo

partnerartikelen

 • Profiteer van de voordelen van de open source database

  Vrijheid, kostenbesparing en optimale ondersteuning

  Iedere besparing is welkom in gemeenteland. Toch profiteren veel gemeenten nog niet van de voordelen van een open source database. Zonde, vindt Erik Baardse van EnterpriseDB: ‘De PostgreSQL database biedt dezelfde of meer functionaliteiten als de databases van traditionele aanbieders. Maar ook een besparing die op kan lopen tot 80 procent.’
 

 • ‘Een goede voorbereiding is het halve werk’

  Gemeente Best aangesloten op LV-WOZ

  Best is de eerste gemeente die met behulp van PinkRoccade Local Government is aangesloten op de Landelijke Voorziening Waardering Onroerende Zaken (LV-WOZ). Alles wat de gemeente registreert of muteert wordt nu automatisch doorgezet naar de centrale voorziening.

 • Voor de mooiste dromen moet je - heel - wakker zijn

  door: Sanne van der Zanden

  Sanne van der Zanden

  Natuurlijk moet je dromen verwezenlijken en passies volgen. Zelfs in de nuchtere wereld van de lokale overheid. Dat het kán, laat PinkValley zien. Twee splinternieuwe aanwinsten voor de app store, twee klantvriendelijke innovaties die een boel frustraties wegnemen en twee trotse bedenkers. Volg hun voorbeeld!

 • Van brainwave tot app in PinkValley

  door: Petra Pronk

  iBC2015-PinkRoccade sessie-Van brainwave tot app in PinkValley

  De motor achter innovatie is vaak je eigen irritatie of verbazing over hoe dingen geregeld zijn. Voor ambtenaren met innovatieve ideeën was PinkValley tijdens het iBestuur Congres 2015 the place to be. Een unieke kans om hun wensen om te zetten in een echte app. Concreet aan de slag met ideeën waar de burgers echt iets aan heeft.

 • PinkRoccade Local Government zet innovatie-evenement voort

  Pink Valley 2015 staat open voor alle vernieuwers in het publieke domein

  De winnende app GUIDE laat mensen met een verstandelijke beperking zelf op stap gaan in het openbaar vervoer

  Ook in 2015 bepalen professionals uit de gemeentelijke overheid welk vernieuwende idee voor betere dienstverlening aan de burger gratis wordt gebouwd. PinkRoccade Local Government zet het initiatief ‘PinkValley’ door. Publieksonderzoek benadrukt het nut van het initiatief.

 • Een durfgemeente speelt voor Sinterklaas

  door: Sanne van der Zanden

  Sanne van der Zanden

  Natuurlijk mag de lokale overheid voor Sinterklaas spelen. En daar ook wat voor terugvragen… mijn laatste blog bevatte een pleidooi voor gemeentelijk ‘verleiden’ van de burger. Hoe breng je dat succesvol in praktijk?

 • Een durfgemeente verleidt burgers

  door: Sanne van der Zanden

  Sanne van der Zanden

  Soms krijg ik de indruk dat marketing een nieuw woord is in gemeenteland. Vreemd, want bijna geen enkele andere organisatie heeft een bredere doelgroep dan een gemeente. Iedereen doet immers zaken met de gemeente. Het zou dus niet meer dan logisch zijn om marketing te bedrijven als gemeente. Om klanten, burgers, te verleiden tot het gebruik van een specifiek kanaal.

 • PinkRoccade Innovatie Award 2014 naar Leidschendam-Voorburg

  PinkRoccade Innovatie Award 2014 naar Leidschendam-Voorburg

  Drie projecten en vier gemeenten streden uiteindelijk om de eervolle award. Een vakkundige jury had het zwaar met de beoordeling. “Ik merk daarbij op dat het verschil tussen de winnaar en de beide anderen geen armlengte verschil was, maar slechts een teenlengte”, aldus de juryvoorzitter Jan van Ginkel.

 • Ruimte en Omgeving - Burgers en gemeenten, samen in control

  Ruimte en Omgeving - Burgers en gemeenten, samen in control

  Ontwikkelingen in de digitale revolutie gaan razendsnel. Burgers vragen steeds meer online toegang tot de producten en diensten van hun gemeente. Producten en diensten die niet alleen snel en gebruiksvriendelijk, maar ook kloppend dienen te zijn. En waarover de burger altijd in control is!

 • Samen met gemeenten stap voor stap innoveren

  Tien voordelen van werken in de Pink Private Cloud

  door: Ferry Dekker

  iBestuur 12 -partner PinkRoccade Pink Private Cloud

  ICT-toepassingen moeten ervoor zorgen dat het werk sneller, efficiënter en goedkoper uitgevoerd wordt, terwijl gemeenten verantwoordelijk worden voor meer data. Bovendien is ICT geen kerntaak voor gemeenten. Volgens Ferry Dekker van PinkRoccade Local Government biedt Pink Private Cloud de oplossing, om tien redenen.

 • De gemeente aan de keukentafel

  e-book

  De gemeente aan de keukentafel - PinkRoccade e-paper -

  De gemeente is de overheidslaag waarmee de individuele burger zich het makkelijkst kan identificeren. Dat schept kansen, verplichtingen, maar ook risico’s. Dit e-book gaat hierop in. We nemen u mee naar de verwachtingen en vele gezichten van de moderne burger en het veranderende gemeentelandschap. We kijken naar de (inter)nationale trends die de moderne gemeente(n) vormgeven. We benoemen de noodzaak voor transparantie en toezicht. Als laatste gaan we in op de gereedschappen-van-de-toekomst.

 • ‘Help ons hét idee van de toekomst te vinden’

  App voor zorg en lokale overheid via PinkValley

  ‘Help ons hét idee van de toekomst te vinden’-PinkRoccade

  De ‘next big thing’ ontstaat niet aan de tekentafel of in het gemeentehuis. Daarvoor zijn burgers nodig, want alleen zij kunnen aangeven wat het echte probleem is. Vervolgens is het zaak om klein te beginnen en te leren van de successen en fouten van anderen. PinkValley brengt deze uitgangspunten in praktijk.

 • Negen stappen naar decentralisatie

  21 mei 2014

  De decentralisaties betekenen een grote verandering voor gemeenten. Om de nieuwe taken goed uit te voeren en tegelijkertijd de toegekende budgetten niet te overschrijden is een grote uitdaging. Een belangrijk onderdeel de komende maanden is de informatievoorziening. Per maand moeten vragen worden beantwoord en acties worden ondernomen.

  lees meer

 • PinkRoccade lanceert denktank PinkValley

  PinkRoccade daagt ambtenaren en zorgprofessionals uit om apps te ontwikkelen

  PinkRoccade lanceert denktank PinkValley

  PinkRoccade Local Government en PinkRoccade Healthcare, onderdeel van Total Specific Solutions (TSS), dagen ambtenaren en zorgprofessionals uit om het beste idee te bedenken voor digitale dienstverlening in Nederland. In de denktank PinkValley wordt de strijd aangegaan om een app te bedenken die dienstverlening richting burgers vergroot. Yonder (ook onderdeel van TSS) gaat het winnende idee daadwerkelijk ontwikkelen.

 • De werkvloer als verbindend element voor de zelfwerkzame burger

  De werkvloer als verbindend element voor de zelfwerkzame burger

  Terecht staat zelfwerkzaamheid van de burger centraal in gemeentelijke ICT-plannen rond de decentralisaties en dienstverlening. Vernieuwende ICT bespaart kosten en verhoogt de kwaliteit en efficiency. Lokale overheden doen zichzelf echter tekort door alleen te focussen op deze aspecten. Want juist ook in de combinatie van digitale en persoonlijke dienstverlening zijn welkome innovaties mogelijk.