partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina PinkRoccade Local Government

PinkRoccade-logo

partnerartikelen

 • Selfservice iBurgerzaken tot zelfs 97%!

  Eerste praktijkbevindingen overtreffen verwachtingen

  door: Sanne van der Zanden

  Nu een aantal gemeenten live zijn met iBurgerzaken mogen we voorzichtig een eerste balans opmaken. Dé bewijslast dat we de juiste weg hebben ingeslagen met onze innovatie en co-creatie van iBurgerzaken.

 • Gemeente Veere gebruikt SMS-module burgerzakenapplicatie

  Met een kleine investering richting excellente dienstverlening

  “Veere, altijd dichtbij”. Dat is de visie van de gemeente Veere op de dienstverlening aan haar inwoners, bedrijven en bezoekers. Adviseur Informatiebeleid Cor de Rijke legt uit hoe die visie gestalte krijgt binnen de gemeente, bijvoorbeeld door de aanvraag van een rijbewijs makkelijker te maken.

 • Slimme, toekomstbestendige Burgerzaken-oplossingen

  Gemeente Waalwijk kiest voor selfservice, co-creatie en werken via de cloud

  De gemeente Waalwijk is op zoek naar slimme, toekomstbestendige oplossingen waarmee zij haar burgers optimaal – en digitaal – kan bedienen. De oplossing moet tegelijkertijd tegemoet komen aan een veeleisende, onafhankelijke, zelfredzame burger en volledig zijn ingericht op de komst van de landelijke Basis Registratie Personen (Operatie BRP).

 • Profiteer van de voordelen van de open source database

  Vrijheid, kostenbesparing en optimale ondersteuning

  Iedere besparing is welkom in gemeenteland. Toch profiteren veel gemeenten nog niet van de voordelen van een open source database. Zonde, vindt Erik Baardse van EnterpriseDB: ‘De PostgreSQL database biedt dezelfde of meer functionaliteiten als de databases van traditionele aanbieders. Maar ook een besparing die op kan lopen tot 80 procent.’
 

 • ‘Een goede voorbereiding is het halve werk’

  Gemeente Best aangesloten op LV-WOZ

  Best is de eerste gemeente die met behulp van PinkRoccade Local Government is aangesloten op de Landelijke Voorziening Waardering Onroerende Zaken (LV-WOZ). Alles wat de gemeente registreert of muteert wordt nu automatisch doorgezet naar de centrale voorziening.

 • Voor de mooiste dromen moet je - heel - wakker zijn

  door: Sanne van der Zanden

  Sanne van der Zanden

  Natuurlijk moet je dromen verwezenlijken en passies volgen. Zelfs in de nuchtere wereld van de lokale overheid. Dat het kán, laat PinkValley zien. Twee splinternieuwe aanwinsten voor de app store, twee klantvriendelijke innovaties die een boel frustraties wegnemen en twee trotse bedenkers. Volg hun voorbeeld!

 • Van brainwave tot app in PinkValley

  door: Petra Pronk

  iBC2015-PinkRoccade sessie-Van brainwave tot app in PinkValley

  De motor achter innovatie is vaak je eigen irritatie of verbazing over hoe dingen geregeld zijn. Voor ambtenaren met innovatieve ideeën was PinkValley tijdens het iBestuur Congres 2015 the place to be. Een unieke kans om hun wensen om te zetten in een echte app. Concreet aan de slag met ideeën waar de burgers echt iets aan heeft.

 • PinkRoccade Local Government zet innovatie-evenement voort

  Pink Valley 2015 staat open voor alle vernieuwers in het publieke domein

  De winnende app GUIDE laat mensen met een verstandelijke beperking zelf op stap gaan in het openbaar vervoer

  Ook in 2015 bepalen professionals uit de gemeentelijke overheid welk vernieuwende idee voor betere dienstverlening aan de burger gratis wordt gebouwd. PinkRoccade Local Government zet het initiatief ‘PinkValley’ door. Publieksonderzoek benadrukt het nut van het initiatief.

 • Een durfgemeente speelt voor Sinterklaas

  door: Sanne van der Zanden

  Sanne van der Zanden

  Natuurlijk mag de lokale overheid voor Sinterklaas spelen. En daar ook wat voor terugvragen… mijn laatste blog bevatte een pleidooi voor gemeentelijk ‘verleiden’ van de burger. Hoe breng je dat succesvol in praktijk?

 • Een durfgemeente verleidt burgers

  door: Sanne van der Zanden

  Sanne van der Zanden

  Soms krijg ik de indruk dat marketing een nieuw woord is in gemeenteland. Vreemd, want bijna geen enkele andere organisatie heeft een bredere doelgroep dan een gemeente. Iedereen doet immers zaken met de gemeente. Het zou dus niet meer dan logisch zijn om marketing te bedrijven als gemeente. Om klanten, burgers, te verleiden tot het gebruik van een specifiek kanaal.

 • PinkRoccade Innovatie Award 2014 naar Leidschendam-Voorburg

  PinkRoccade Innovatie Award 2014 naar Leidschendam-Voorburg

  Drie projecten en vier gemeenten streden uiteindelijk om de eervolle award. Een vakkundige jury had het zwaar met de beoordeling. “Ik merk daarbij op dat het verschil tussen de winnaar en de beide anderen geen armlengte verschil was, maar slechts een teenlengte”, aldus de juryvoorzitter Jan van Ginkel.

 • Ruimte en Omgeving - Burgers en gemeenten, samen in control

  Ruimte en Omgeving - Burgers en gemeenten, samen in control

  Ontwikkelingen in de digitale revolutie gaan razendsnel. Burgers vragen steeds meer online toegang tot de producten en diensten van hun gemeente. Producten en diensten die niet alleen snel en gebruiksvriendelijk, maar ook kloppend dienen te zijn. En waarover de burger altijd in control is!

 • Samen met gemeenten stap voor stap innoveren

  Tien voordelen van werken in de Pink Private Cloud

  door: Ferry Dekker

  iBestuur 12 -partner PinkRoccade Pink Private Cloud

  ICT-toepassingen moeten ervoor zorgen dat het werk sneller, efficiënter en goedkoper uitgevoerd wordt, terwijl gemeenten verantwoordelijk worden voor meer data. Bovendien is ICT geen kerntaak voor gemeenten. Volgens Ferry Dekker van PinkRoccade Local Government biedt Pink Private Cloud de oplossing, om tien redenen.

 • De gemeente aan de keukentafel

  e-book

  De gemeente aan de keukentafel - PinkRoccade e-paper -

  De gemeente is de overheidslaag waarmee de individuele burger zich het makkelijkst kan identificeren. Dat schept kansen, verplichtingen, maar ook risico’s. Dit e-book gaat hierop in. We nemen u mee naar de verwachtingen en vele gezichten van de moderne burger en het veranderende gemeentelandschap. We kijken naar de (inter)nationale trends die de moderne gemeente(n) vormgeven. We benoemen de noodzaak voor transparantie en toezicht. Als laatste gaan we in op de gereedschappen-van-de-toekomst.

 • ‘Help ons hét idee van de toekomst te vinden’

  App voor zorg en lokale overheid via PinkValley

  ‘Help ons hét idee van de toekomst te vinden’-PinkRoccade

  De ‘next big thing’ ontstaat niet aan de tekentafel of in het gemeentehuis. Daarvoor zijn burgers nodig, want alleen zij kunnen aangeven wat het echte probleem is. Vervolgens is het zaak om klein te beginnen en te leren van de successen en fouten van anderen. PinkValley brengt deze uitgangspunten in praktijk.