partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina PinkRoccade Local Government

PinkRoccade-logo

PinkRoccade Local Government is een leverancier van software en dienstverleningsconcepten voor de lokale overheid. Wij leveren informatiesystemen die de gehele keten bedienen. Wij bestaan uit zes zelfstandige businessunits: Financiën & Services, Informatievoorziening, Proces & Services, Publiekszaken, Ruimte & Omgeving en Samenlevingszaken. We zijn de partner die verbindt en zich bewezen heeft. Met de overheid aan de wieg van ons bestaan, zijn we er voor alle lokale overheden van Nederland.

Werk jij mee aan de lokale overheid van de toekomst?

Van overlevingsstand naar procesoptimalisatie met iService bij gemeente Beekdaelen

door: Femke Rhouat-Van der Gouw , 31 augustus 2020

Femke Rhouat-Van der Gouw - PinkRoccade

De gemeente Beekdaelen (herindeling Onderbanken, Nuth en Schinnen) werkt sinds 1 januari 2019 met iBurgerzaken. Een nieuw burgerzakensysteem en tegelijkertijd een nieuwe fysieke werkplek met nieuwe collega’s…dat was even wennen.

lees meer

Wetenswaardigheden augustus 2020

door: Engelbert Wijnhoven, 24 augustus 2020

Engelbert Wijnhoven - PinkRoccade

In deze blog vertelt Engelbert Wijnhoven, Productmanager iBurgerzaken meer over de Agenda Digitale overheid en bijbehorend innovatiebudget. Meer over de verbetering van digitale dienstverlening met het open platform iBurgerzaken, het NVVB Jaarcongres dat helaas is afgelast én de stand van zaken rondom iDocumentcreatie lees je hier ook terug. Afsluitend geeft hij een visuele inkijk in de iBurgerzaken release 3.7.

lees meer

Is jouw gemeente klaar voor de Tweede Kamerverkiezingen?

door: Irma Kadiric, 18 augustus 2020

Irma Kadiric

Op woensdag 17 maart 2021 zijn de Tweede Kamerverkiezingen. De voorbereidingen hiervoor starten na de zomervakantie. Is jouw gemeente er al klaar voor? Het team van Publiekszaken in ieder geval wel. Wij hebben namelijk ons verkiezingsportfolio uitgebreid zodat wij jouw gemeente voortaan van A tot Z kunnen ondersteunen bij de komende verkiezingen.

lees meer

De eerste zichtbare stappen van iBurgerzaken in Common Ground

door: Ralph Hees, 12 augustus 2020

Ralph Hees - PinkRoccade

De huidige ontwikkelingen in het gemeentelijke landschap gaan razendsnel. iBurgerzaken koppelt via API’s inmiddels vele partijen aan elkaar. Met het oog op Common Ground komt dit in een stroomversnelling terecht. Dit biedt natuurlijk kansen (en uitdagingen) om de processen verder te optimaliseren.

lees meer

Sneller live met digitale dienstverlening

3 augustus 2020

Burgerzaken PinkRoccade

De ‘anderhalvemetersamenleving’ houdt Nederland in zijn greep en zorgt ervoor dat we ons allemaal moeten aanpassen. We werken op een andere, nieuwe manier samen, veelal digitaal en vanuit huis. Ook de dienstverlening binnen de gemeente staat op scherp: want noodzakelijke overheidsprocessen rondom burgerzaken moeten gewoon doorgang krijgen.

lees meer

Wetenswaardigheden juli 2020

door: Engelbert Wijnhoven, 29 juli 2020

Engelbert Wijnhoven - PinkRoccade

Engelbert Wijnhoven, Productmanager iBurgerzaken vertelt in dit blog meer over 24 uur zonder, Common Ground, livegang gemeente Apeldoorn, iDocumentcreatie en digitoegankelijkheid.

lees meer

Gemeente Enschede live met iGeboorte+

16 juli 2020

baby

Op 9 juni werd de eerste digitale geboorteaangifte in het Medisch Spectrum Twente (MST) gerealiseerd. Volledig volgens de nieuwste wetgeving. Hiermee is gemeente Enschede de 3e gemeente in Nederland die dit haar inwoners aanbiedt.

lees meer

De Innovatieweek van PinkRoccade Publiekszaken

9 juli 2020

batterijen

Bij PinkRoccade Publiekszaken vindt er ongeveer ieder kwartaal een Innovatieweek plaats. Deze Innovatieweek is onderdeel van de ‘Eye of the Hurricane’: een moment tussen 2 iBurgerzaken releases om te werken aan dingen die moeilijk in te passen zijn in het vaste sprintritme: ruimte voor innovatie en kwaliteitsverbetering.

lees meer

Verbeter dienstverlening met serviceformules

22 juni 2020

laptop

Ontwikkel eerst een visie op dienstverlening voor de gemeente: “Wat is je rol in de relatie met burgers? Wat wil je bereiken? Waar moet de dienstverlening dan aan voldoen?”. Hier ligt een belangrijke taak voor bestuurders.

lees meer

iBurgerzaken behaalt waarmerk drempelvrij.nl voor een toegankelijke website

15 juni 2020

Man met braille toetsenbord

Sinds 1 juli 2018 is het Tijdelijk besluit digitale toegankelijkheid overheid van kracht. Dit besluit verplicht overheidsinstanties om de toegankelijkheid van hun websites en mobiele applicaties te optimaliseren op basis van WCAG 2.1 niveau A en AA. En ook om verantwoording af te leggen over hoever ze daarmee gevorderd zijn.

lees meer