
zoeken binnen de website
Partnerpagina PinkRoccade Local Government
partnerweblogs
-
Het begin van een nieuw digitaal tijdperk in Vaals
door: Ward de Laat
Afgelopen maand heeft gemeente Vaals de app iBegraafplaats in gebruik genomen. Daardoor loopt het tijdperk van de papieren dossiers voor de begraafplaatsadministratie in deze gemeente ten einde. Behoren onvolledige of achterhaalde informatie in de papieren dossiers binnenkort tot het verleden. En stopt ook het bladeren in de klapper waarbij je het risico loopt dat deze openspringt, waardoor een gedeelte van de administratie op de vloer ligt uitgewaaierd.
-
Wat is het verschil tussen een voetbalelftal en een ontwikkelteam?
door: John Kerstens
Niet zo veel eigenlijk! Ik weet dat ik me op glad ijs ga begeven, want voetbal is niet het meest besproken onderwerp op een gemiddelde ontwikkelafdeling. Daar gaat het eerder over gamen. In mijn zoektocht naar versterking voor mijn ontwikkelteams, kom ik echter steeds meer overeenkomsten tegen. In deze blog behandel ik alvast 3 overeenkomsten en in een volgende komen er nog een aantal.
-
Échte post is LEUKER!
door: Sanne van der Zanden
-
De grootste stijger binnen #LSG17: Waddinxveen!
door: Sanne van der Zanden
Het eerste telefoontje van de gemeente Waddinxveen over de Landelijke Selfservicecompetitie voor Gemeenten herinner me nog als de dag van gisteren. Wat bleek? Carla was bang dat ik tijdens de competitie de gemeente Waddinxveen in de spotlight zou zetten, terwijl ze het (nog) niet zo goed deden… Mijn belofte moet ik verbreken, want ik zet Waddinxveen deze maand alsnog in de kijker; als grootste stijger binnen #LSG17!
-
Gemeenten niet goed in marketing?
door: Sanne van der Zanden
Gemeenten zijn niet goed in marketing lees ik in het boek “Van buiten naar binnen, klantcontact en interactie in het publieke domein”. Ondanks hun vaak grote team Communicatie en het feit dat de gemiddelde communicatieadviseur hoog is opgeleid en de mechanismen wel moet snappen. Gedurfde uitspraak! Want wanneer ben je (niet) goed in je marketingvak? En misschien nog wel een belangrijkere vraag, is er voldoende tijd om al je expertise te gebruiken?
-
Verleiden is een makkie
door: Sanne van der Zanden
-
Kies jij het dienstverleningskanaal of de burger?
door: Sanne van der Zanden
Gemeenten investeren enorm veel in dienstverleningskanalen. Het digitale loket heeft overal haar intrede gedaan. Maar hoe ver ga je daarin? Koop en implementeer je alles wat technisch mogelijk is? Moet je alle kanalen altijd open houden? En in hoeverre kun je klanten dwingen om de gemeente in haar keuzes te volgen?
-
#LSG17 maakt selfservice inzichtelijk
door: Sanne van der Zanden
-
Zekerheden dankzij dienstverleningsformules
door: Sanne van der Zanden
Gemeentelijk beleid, zoals ‘Digitaal, tenzij…’, is helder en geeft kaders aan burgers, bedrijven en ambtenaren. Hierdoor ontstaan vaste richtlijnen om te hanteren. Hengelo gaat een stap verder en werkte 5 dienstverleningsformules uit. Hierdoor ontstaat –naar eigen zeggen– pas echt duidelijkheid voor de interne én externe organisatie.
-
Doe mee met LSG!
door: Tjerk Venrooy
-
Hoe goed ‘zoekt’ jouw website?
door: Sanne van der Zanden
Het is niet omdat Google waanzinnig populair is, dat bezoekers van je website massaal de zoekfunctie zouden gebruiken. Integendeel; nauwelijks 5 procent benut de zoekfunctie van een website. Toch komen er steeds meer interne zoekmachines. Dat is goed nieuws voor gebruikers én beheerders. Want je leert er veel van.
-
Zit jij nog veilig achter je laptop?
door: Kevin Bakx
-
Reclameprikkels & jij. En ik
door: Sanne van der Zanden
Ben jij als vakidioot ook extra sceptisch als het gaat om ‘informatie’ van derden? Vaak herken ik dat direct als verpakte reclame. Maar wat is reclame? Over de hoeveelheid reclames die we per dag zien, is dan ook nogal wat discussie. De schattingen lopen uiteen van 247 tot ruim 3.000. Hoe val je op in deze massa? En hoe borg je dat ontvangers dan de gewenste actie ondernemen?
-
Is dit beleid of is hierover nagedacht?
door: Sanne van der Zanden
Gemeentelijk beleid is helder en geeft kaders. Hierdoor ontstaan vaste richtlijnen om te hanteren. Dat is toch voor iedereen prettig of niet? Een mooi voorbeeld vind ik de inzet van het beleid ‘digitaal tenzij’ door de gemeente Oss, met daardoor selfservicepercentages van meer dan 90 procent voor huwelijk en overlijden via iBurgerzaken. Pas als digitale dienstverlening niet mogelijk is, levert zij maatwerk.
-
Muur bouwen is niet de oplossing
Politiek gezien leven we in een zeer interessante tijd. Westerse landen worstelen met het buitenlandbeleid en in Europa heerst verdeeldheid over de opvang van vluchtelingen. President Trump probeert grenzen te sluiten voor de ‘ongewenste indringers’ uit Islamitische landen en Mexico. Ondertussen staan de deuren van onze digitale toegangswegen soms wagenwijd open.