partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina PinkRoccade Local Government

PinkRoccade-logo

partnerweblogs

 • Het geschreven woord leeft!

  door: Sanne van der Zanden

  Als we een paar tellen over hebben grijpen we al snel naar ons mobieltje. Maar er zijn ook partijen die juist het geschreven woord nieuw leven inblazen. In het Franse stadje Grenoble kregen ze ook veel media-aandacht op het gebied van lezen. In 2015 ontstond het idee voor machines waaruit je gratis korte verhalen haalt.

 • Optimaliseren van dienstverlening

  door: Tjerk Venrooy

  De afgelopen jaren hebben meer dan 125 gemeenten de overstap gemaakt naar iBurgerzaken. Daar zijn we trots op! In het gebruik van alle mogelijkheden van iBurgerzaken zien we echter grote verschillen tussen gemeenten. Verschillende gemeenten halen selfservicepercentages van 60 % tot zelfs 98 %, waar andere vooralsnog de 30 % selfservice niet behalen.

 • 5 redenen om vooruit te blikken

  door: Sanne van der Zanden

  “Dit jaar hoef ik geen terugblik, ik wil een vooruitblik”, zegt Rumag heel mooi. Waarom zou je – enkel – op het einde van het jaar gaan terugblikken? Je verandert het verleden immers toch niet. En de lessen die je al veel eerder had kunnen leren pas je wellicht te laat toe… Vandaar dat ik nu alvast onderstaande tips deel. Kijk jij mee vooruit?

 • IT-risico’s: waar lig jij wakker van?

  door: Jaap van Dijk

  Jaap van Dijk, Manager Quality at PinkRoccade Local Government

  Wie geen weet heeft van risico’s, slaapt als een roos. Maar na een datalek is het beroerd wakker worden en begint de nachtmerrie pas.

 • Reisdocumenten in top 3 gemeentelijke website

  door: Sanne van der Zanden

  Gemeenten bieden veel verschillende diensten aan op hun website. De meeste websitebezoekers (burgers en ondernemers) komen echter maar voor een klein deel van deze diensten. Uit onderzoek van GBBO blijkt dat reisdocumenten in de top 3 van de belangrijkste diensten op gemeentelijke websites staan.

 • De kunst van het loslaten!

  door: Jurriaan Piek

  Het hele jaar ben ik bezig met vooruitdenken, maar zo aan het einde van een jaar heb ik ook zeker de neiging om terug te blikken. Mijn carrièreswitch geeft hier nog eens extra aanleiding toe. Als ik terugkijk, zie ik dat er ontzettend veel veranderd is de afgelopen jaren.

 • Zeg het met bloemen!

  door: Sanne van der Zanden

  Bloemenverkopers verdwenen in een razendsnel tempo uit het straatbeeld. Toch blijft er vraag naar een boeket bloemen. En daar spelen diverse partijen uiteraard op in. En dat doen ze elk op hun eigen manier met hun eigen businessmodel. En juist daar kunnen we weer veel van leren op het gebied van verleiden!

 • De één z’n dood is de ander z’n professie

  door: Sanne van der Zanden

  Ook uitvaarten zijn onderhevig aan businessmodellen en efficiencygedrevenheid. Daar kunnen we in overheids-ICT best wat van leren. Maar laten we er de burger niet teveel mee lastigvallen.

 • Data security: gemeente op de bres voor de argeloze burger

  door: Jaap van Dijk

  Jaap van Dijk, Manager Quality at PinkRoccade Local Government

  Burgers onderschatten massaal hun digitale risico’s. Bewustwordingscampagnes van het Rijk hebben onvoldoende effect, maar het goede voorbeeld vanuit de gemeente kan het verschil maken.

 • Gevaarlijk spel!

  door: Sanne van der Zanden

  Op sportvelden met kunstgras wordt soms gevaarlijk spel gespeeld. Het recente rumoer over de gevaren van kunstgras is relevant voor de discussie over innovatie van gemeentelijke dienstverlening. De moraal: er is geen weg terug voor innovatie.

 • Versterk de toekomst van Burgerzaken

  door: Jurriaan Piek

  De afdeling Burgerzaken is aan verandering onderhevig. De opkomst van digitale dienstverlening is onvermijdelijk. Het beleggen van bepaalde taken bij andere instanties is wellicht logisch of noodzakelijk. Een aantal specifieke zaken zou ik echter willen bestempelen tot het UNESCO Burgerzaken erfgoed. En daarnaast zou ik willen oproepen om werk naar de afdeling Burgerzaken toe te halen. Om zo meer te kunnen betekenen voor de burger.

 • De burger is ‘always on’, de gemeente ‘always on content’

  door: Sanne van der Zanden

  ‘Een smartphone is geen luxe maar een manier om te overleven’, lees ik een blog van Arjet Borger die uitlegt waarom alle vluchtelingen mobieltjes lijken te hebben. Ze bewaren hun herinneringen, houden contact met achtergeblevenen en behouden hun menselijkheid door, in alle heftige veranderingen, de baas te blijven over hun content. Ook de burger is ‘always on’ en dat betekent voor hen de noodzaak om zich te concentreren op content.

 • Vijf tips voor het leven na(ar) de cloud

  door: Ferry Dekker

  Ruim 20 procent van de applicaties die gemeenten gebruiken staat in de cloud. In het verleden waren dit vooral applicaties die een directe link hadden met de website. Ook applicaties binnen relatief nieuwe domeinen (denk aan zorg) zijn veelal cloud-based.

 • Kennis delen, zodat jij én ik kunnen groeien

  door: Sanne van der Zanden

  Er zijn er nog altijd bedrijven, of moet ik zeggen mensen, die bloggen zien als derving van inkomsten. Want waarom zou je je kennis weggeven? Daarnaast zijn er bedrijven die blogs – tijdelijk – inzetten als marketingtruc; om even snel hoger te scoren in zoekmachines zoals Google. Persoonlijk ben ik van mening dat kennis delen, waarvan blogs een heel goed voorbeeld zijn, zorgt dat jij én ik kunnen groeien!

 • Klaar voor morgen!

  door: Jurriaan Piek

  Zelfs tijdens mijn vakantie kan ik mijn werk niet helemaal, niet 100 procent loslaten. Zeker niet als de achtergebleven collega’s dan ook nog druk zijn met de tweede Best Value aanbesteding op het gebied van Burgerzaken dit jaar. Aanbestedingen waarbij de opdrachtnemer als expert wordt gezien en dat dient aan te tonen in haar stukken.