partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina PinkRoccade Local Government

PinkRoccade-logo

Acteer jij als een tambour-maître?

door: Sanne van der Zanden

weblogs | 11 september 2017

Als gemeente moet je creatiever zijn en meer durf tonen rondom de visie op digitale dienstverlening en het bijbehorende beleid. Je moet zelf gaan staan voor de burger en de digitale wereld van de burger. Waarbij je jezelf eigenaar moet voelen van dat proces rondom digitalisering. En wat mij betreft doe je dat met slechts een paar medewerkers uit de praktijk. Waarbij je zelf de echte ambassadeur moet zijn, met eigenschappen van een tambour-maître.

Sanne van der Zanden

De klant centraal

Als je stappen wilt zetten moet je vrij durven denken. Van buiten naar binnen, niet vanuit structuren en systemen. Als je het gevoel hebt dat iets nodig is, bijvoorbeeld voor het verbeteren van je (digitale) dienstverlening, of jezelf of de gemeente vooruit zal helpen, is dat een vrijbrief om hier tijd en energie in te stoppen. Vaak zal dit idee komen vanuit medewerkers, uit de praktijk. Maak dan gebruik van hun expertise en hulp. En ben zelf de tambour-maître.

Lees verder op de website van PinkRoccade Publiekszaken

tags:

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.