partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina PinkRoccade Local Government

PinkRoccade-logo

Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel nemen iSamenleving af

persberichten | 4 juli 2014

De Friese gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel werken samen om de nieuwe werk-, inkomen- en zorgtaken aan te pakken. Ze zetten hiervoor de CiVision-modules van PinkRoccade Local Government in. Ook wordt de uitbreiding naar iSamenleving voor de aankomende decentralisaties geïmplementeerd. Deze oplossingen zijn door PinkRoccade Local Government ontwikkeld in samenwerking met de gemeente Waalwijk.

Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel nemen iSamenleving af

De Friese gemeenten starten de samenwerking in het licht van de aankomende decentralisaties, die op 1 januari 2015 worden doorgevoerd. Verantwoordelijkheden komen daarmee meer bij gemeenten en burgers te liggen in plaats van bij het Rijk en de Provincie. Eén integraal klantbeeld voor alle betrokken partijen speelt daarin een cruciale rol. De CiVision software is modulair. De gemeenten implementeren ook iSamenleving. Dit programma ondersteunt ambtenaren en wijkteams in het kader van ’1 gezin – 1 plan – 1 regisseur’-gedachte.

Nieuwe taken vragen om innovatie

Patrice van Geffen, directeur Samenlevingszaken bij PinkRoccade Local Government: ‘De nieuwe taken van gemeenten vragen om innovatieve oplossingen die passen bij deze tijd. Zelfwerkzaamheid, keukentafelgesprekken en integraal klantbeeld zijn hierbij belangrijke randvoorwaarden. Door de decentralisaties krijgen gemeenten een hoop data tot hun beschikking. Die moet goed worden verwerkt. Daardoor is er behoefte aan open, modulaire en flexibel inzetbare software. De gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel kiezen voor de innovatieve oplossingen én doorontwikkelingen van PinkRoccade Local Government. ’

Ontwikkelpartner gemeente Waalwijk

Eric de Laat, directeur bedrijfsvoering en dienstverlening gemeente Waalwijk, is betrokken bij de ontwikkeling van iSamenleving: ‘We vinden het belangrijk om aan de voorkant mee te denken over oplossingen zodat die het best aansluiten bij onze wensen en behoeften. Door kennis te delen, kunnen nieuwe diensten ontwikkeld worden waar inwoners profijt van hebben. De decentralisaties zijn bijvoorbeeld een uitdaging voor alle gemeenten, maar het is lastig om zelf een sluitende oplossing te bedenken en te ontwikkelen. De expertise van PinkRoccade Local Government is dan ook meer dan welkom. We hebben gezamenlijk een klik en zijn er trots op dat iSamenleving live kan gaan.’

tags: ,

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.