partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina PinkRoccade Local Government

PinkRoccade-logo

Al 53 gemeenten doen Verklaring Omtrent het Gedrag vanuit iBurgerzaken

door: Engelbert Wijnhoven

weblogs | 12 januari 2021

Vanaf release 3.9 kan de Verklaring Omtrent het Gedrag helemaal zonder IZRM. De functionaliteit in iBurgerzaken is ontwikkeld met een fijne groep kwartiermakers. We durfden zelfs de functionaliteit al meteen aan te bieden aan alle gemeenten! Inmiddels maken al 53 gemeenten hier gebruik van.

Engelbert Wijnhoven - PinkRoccade


Maak digitale aanvraag VOG via jouw gemeente mogelijk

Om de papieren aanvraag VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag) in behandeling te nemen als gemeente was tot voor kort Cipers/IZRM nodig. Echter kan vanaf nu de aanvraag van een VOG volledig doorlopen worden in iBurgerzaken. Boost hiermee de digitale dienstverlening richting de burger en laat ze rechtstreeks, digitaal zaken doen met jouw gemeente als het gaat om de VOG aanvraag. Bijkomend voordeel: je voorkomt daarmee dat commerciële partijen actief burgers gaan benaderen om een VOG aanvraag klaar te zetten en hier extra kosten voor rekenen aan de burger.

Michelle Meekes, Product Owner:
“De functionaliteit in iBurgerzaken is ontwikkeld met een fijne groep kwartiermakers. We durfden zelfs de functionaliteit al meteen aan te bieden aan alle gemeenten! Dit ging niet helemaal zonder slag of stoot (gemeenten hadden tijdelijk last van tig-dubbele screeningsprofielen en aanvragen in de laatste week van 2020 waren niet mogelijk). Maar we kijken er met een positief gevoel op terug. In release 3.10 (15 februari beschikbaar op productie) voeren we nog wat kleine verbeteringen door en kun je als gemeente nog makkelijker de overstap maken. De releasenotes zijn binnenkort al beschikbaar.

Lees verder op de website van PinkRoccade Publiekszaken

tags:

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.