partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina PinkRoccade Local Government

PinkRoccade-logo

Almelo controleert extra op identiteitsfraude

door: Mat Keijers

weblogs | 19 september 2017

Gemeente Almelo gaat de strijd aan met identiteitsfraude en verbetert tegelijkertijd haar dienstverlening. Almelo was actief betrokken bij de ontwikkeling en implementatie van iVerblijf & Adres Inschrijving, inclusief integratie met id-burger. Hierdoor controleren de medewerkers op een veilige, snelle en vooral eenvoudige manier de identiteit.

Mat Keijers PinkRoccade

Bovendien is het handmatig ingeven van de persoonsgegevens en documenten toevoegen aan het zaakdossier voortaan overbodig. Dat verbetert de dienstverlening en vermindert de werkdruk.

Zekerheid over de identiteit

Met de id-burger document reader voert gemeente Almelo, aan de balie, automatisch een optimale fraudecontrole uit voor meer dan 3.000 verschillende type identiteitsbewijzen. Deze controle op authenticiteit (echtheidskenmerken) geeft de medewerker een grote mate van zekerheid dat het gebruikte document echt en geldig is.

Lees verder op de website van PinkRoccade Publiekszaken

tags:

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.