partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina PinkRoccade Local Government

PinkRoccade-logo

Bent u het boegbeeld van een durfgemeente?

door: Sanne van der Zanden

weblogs | 22 mei 2014

Iemand met durf pakt lastige situaties aan, gaat risico’s niet uit de weg en laat zich niet leiden door angst. PinkValley is een multidisciplinaire snelkookpan en geeft handen en voeten aan de apps van de toekomst. Welke apps hebben we nodig om de dienstverlening richting burgers te vergroten? Waar moet vandaag nog een app voor gebouwd worden?

Sanne van der Zanden

Hebt u voldoende durf om een middag naar ’s-Hertogenbosch te komen om op een vrije manier mee te denken, met innovatieve ideeën te komen? Wij dagen ambtenaren en zorgprofessionals uit om het beste idee te bedenken voor digitale dienstverlening in Nederland.

Lef, Durf, Doen!

De definitie van lef is: eigenschap dat je iets durft. Het woord lef komt oorspronkelijk uit het Hebreeuws en betekent hart. Leven vanuit je hart, dat is waar het over gaat bij lef. In de praktijk moeten beslissingen worden genomen terwijl er onvoldoende informatie beschikbaar is voor garanties. Of je komt terecht in een bijzondere situatie, waarin het nodig is om af te wijken van richtlijnen en standaardprocedures. Iemand die durft, pakt lastige situaties aan, loopt er niet voor weg en hakt knopen door. En ja, soms heeft het nadelige gevolgen voor uzelf en/of de situatie.

Fouten maken mag

Bij proberen hoort falen. Robert Kennedy zei: ‘alleen zij die geweldig durven te falen, kunnen ooit iets geweldigs bereiken’. Daarom creëren wij een omgeving waarin fouten maken mag. Binnen PinkValley is ons motto zelfs ‘fouten maken moet’, deze zijn nodig om te leren. De reflex om een gemaakte fout ‘goed te maken’ met meer protocollen en regels is binnen deze denktank zelfs taboe.

Heb lef, durf te veranderen!

Bent u een ambtenaar (of zorgprofessional) die durft? Zo ja, mijn collega Bart Gelsing en ik dagen u graag uit mee te denken over de nog te ontwikkelen app die de dienstverlening richting burgers zal vergroten in de denktank PinkValley.

Innoveren doe je samen

Het uitgangspunt van PinkValley is dat we het samen doen. In co-creatie. Met overheid, zorgorganisaties én burgers. Vanuit alle disciplines. Dat we denken buiten de bestaande, beperkende kaders, zoals wetgeving. Dat we allemaal het risico durven nemen om werkwijzen te verbeteren. Hoe komen we anders tot de app van de toekomst?

PinkValley

PinkRoccade Local Government en PinkRoccade Healthcare dagen ambtenaren en zorgprofessionals uit om het beste idee te bedenken voor digitale dienstverlening in Nederland. In de denktank PinkValley wordt de strijd aangegaan om een app te bedenken die dienstverlening richting burgers vergroot. Het winnende idee zal daadwerkelijk wordt ontwikkeld door ons zusterbedrijf Yonder.

Save the dates

  • Vrijdag 13 juni – Friet Friday ambtenaren en zorgprofessionals brainstormen over de app van de toekomst.
  • Vrijdag 12 september (en zaterdag 13 september) – ‘Prototype this’: de ideeën worden uitgewerkt in mock-ups/prototypes. De jury bepaalt welke teams hun idee mogen presenteren.
  • Donderdag 25 september: “Innoveren doe je samen”: De drie winnaars presenteren hun ideeën. De bezoekers beslissen welke app daadwerkelijk ontwikkeld gaat worden, wie wint.

Heb lef, durf te veranderen en doe mee! Bekijk de film DARE en bevestig uw keuze. Graag tot ziens op vrijdag 13 juni.

tags: ,

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.