partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina PinkRoccade Local Government

PinkRoccade-logo

Competitie? Nee inzicht en samenwerking!

door: Sanne van der Zanden

weblogs | 25 oktober 2017

Aan allerlei vragen en opmerkingen merk ik dat de Landelijke Selfservice Competitie (#LSG17) leeft! Er zijn dan ook veel mensen nieuwsgierig hoe we de maandelijkse overzichten samenstellen. Hoe we die cijfers bepalen en berekenen. Zeker nu we deze maand de genomineerden benaderen, gaat de hele competitie bij een aantal organisaties alleen nog maar meer leven.

Sanne van der Zanden

Een enkeling kijkt er overigens wat argwanend naar. Want waarom nou dat competitie-element, elke gemeente is toch anders? Persoonlijk vind ik het dan mooi dat ook een aantal van deze criticasters toch meedoen aan #LSG17, simpelweg omdat ze de lessen wel willen meenemen.

De berekening van de selfservicepercentages

Laat ik allereerst, nogmaals, uitleggen hoe we de selfservicepercentages bereken: We zetten het aantal digitale aangiften per proces in een maand af tegen het totale aantal aangiften voor datzelfde proces binnen een specifieke gemeente. Om dat te meten hebben we zogenaamde parameters ingebouwd in iBurgerzaken.

Lees verder op de website van PinkRoccade Publiekszaken

tags: ,

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.