partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina PinkRoccade Local Government

PinkRoccade-logo

De gemeente-app, een compleet en digitaal antwoord

white-papers | 11 april 2014

Door oplossingen voortaan als apps te ontwikkelen en in te zetten, ondersteunt PinkRoccade Local Governement gemeenten maximaal bij de digitalisering van hun dienstverlening. Oplossingen in de vorm van apps stellen gemeenten in staat om te voldoen aan de veranderende behoefte van de burger én de bezuiningsopdracht waar ze de komende jaren voor staan.

De gemeente app - white paper PRLG

In nauwelijks een paar decennia heeft ICT een heel ander gezicht aan onze samenleving gegeven. De desktop heeft plaatsgemaakt voor de laptop, tablet en smartphone, en met miljoenen beschikbare apps voor iOS, Android of Windowsrichtenweonzedevicestegenwoordig volledig naar eigen behoefte in. De smartphone, tablet of laptop is een verlening van onszelf geworden; een zesde zintuig dat we 24/7 willen inzetten.

Gemeenten ontkomen er niet aan om in te spelen op die informatiseringsrevolutie en moeten hun dienstverlening digitaal, toekomstbestendig en deviceonafhankelijk gaan inrichten. Niet alleen de burger eist dat, ook vanuit de landelijke overheid liggen er ferme verplichtingen. In het laatste regeerakkoord is immers afgesproken dat bedrijven en burgers uiterlijk in 2017 de zaken die ze met de overheid doen digitaal moeten kunnen afhandelen. Dus ook via laptop, smartphone of tablet.

Tegelijkertijd moeten gemeenten steeds meer doen met minder geld. Als gevolg daarvan zullen ze intensiever moeten gaan samenwerken (intern en extern), zullen ze meer systemen en taken moeten gaan delen en hun dienstverleningsprocessen efficiënter moeten inrichten. De complexiteit van taken en landschap neemt toe, de resources nemen af.

Een nieuw model: Gemeente as a Service

Om de digitale gemeente van de toekomst optimaal te ondersteunen, heeft PinkRoccade Local Government geïnvesteerd in de ontwikkelingvaneennieuwoplossingenmodel. Dit model is gebaseerd op moderne technologie, private cloud computing en onafhankelijke open source-componenten: oplossingen in de vorm van gemeente-apps spelen in dit scenario de hoofdrol. Dit nieuwe, schaalbare model − ook wel Gemeente as a Service (GaaS) genoemd − kan gemeenten volledig ontzorgen op technisch, infrastructureel en functioneel vlak.

De gemeente-app van de toekomst

Door oplossingen voortaan als apps te ontwikkelen en in te zetten, ondersteunt PinkRoccade Local Governement gemeenten maximaal bij de digitalisering van hun dienstverlening. Oplossingen in de vorm van apps stellen gemeenten in staat om te voldoen aan de veranderende behoefte van de burger én de bezuiningsopdracht waar ze de komende jaren voor staan. In deze solution paper laten we u zien hoe de burger en de gemeente van de toekomst optimaal bediend kunnen worden met gemeente- apps, hoe burgers en gemeenten daarvan kunnen profiteren en welke ingrediënten er nodig zijn voor een gemeente-app.


 

Download het whitepaper: De gemeente-app, een compleet en digitaal antwoord

U kunt dit whitepaper downloaden door uw naam, organisatie en e-mailadres in te vullen. U ontvangt een mail met de downloadlink.

voornaam

achternaam

organisatie

functie

e-mail

verzenden

tags: , , ,

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.