partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina PinkRoccade Local Government

PinkRoccade-logo

De grootste frustratie van Nederland

door: Sanne van der Zanden


weblogs | 23 maart 2015

De beste ideeën ontstaan uit verlangen of frustratie. Dat geldt ook voor apps. Omdat het beter, makkelijker of gewoon anders kan, wil je het dolgraag veranderen. Bestaande wet- en regelgeving zijn daarbij niet leidend. Je zou juist groots moeten denken; durven dromen met je ogen open. Ook in 2015 kan jouw droom – door het met anderen te delen en er samen aan te werken – werkelijkheid worden. Sluit (tijdig) aan bij PinkValley en deel jouw grootste frustratie van Nederland binnen het publieke domein.

Sanne van der Zanden

Neem bijvoorbeeld Rens Kempen, de winnaar van PinkValley 2014. Vanuit verlangen wil hij de zelfstandigheid van zijn cliënten vergroten met Guide – een app die het OV toegankelijk maakt voor mensen met een verstandelijke beperking. Patrick Nelen die – vanuit verlangen – de sociaal maatschappelijke omgeving van zijn zoontje wil vergroten met LARS, een app die het leerlingenvervoer innoveert. Of Debbie Deckers, die niet kan begrijpen dat we in Nederland de jeugdwerkloosheid niet aanpakken door het in contact brengen van zzp’ers en net afgestudeerden (frustratie).

WE-NNOVATIE

En zo zijn er vele andere voorbeelden…  Eén ding is zeker: de beste ideeën voor innovatie beginnen bij de mensen die er iedere dag mee te maken hebben. Immers; bij  hen zit de grootste frustratie of het grootste verlangen. Bij hen ontstaan de ideeën die echt van toegevoegde waarde zijn. Ideeën die nu, maar ook in de toekomst, veel mensen vooruit helpen.
Wil jij die negatieve energie van frustraties binnen het publieke domein omzetten in positieve energie? Ben jij bereid om jouw verlangen met de rest van de wereld te delen? Dan begint hier wellicht jouw weg naar Mount Success. Laat jouw app-idee werkelijkheid worden! Op donderdag 23 april kun jij jouw idee voor de app van PinkValley 2015 pitchen. De Valley Crew zorgt dan dat het idee in twee dagen tijd nog beter en completer wordt.

Zonder hun zou jouw idee, hoe goed ook, in de harde realiteit (wellicht) niet overleven. Er zijn immers veel mensen betrokken om ideeën daadwerkelijk om te zetten in apps – van idee-eigenaar tot ontwikkelaars. Daarom werken we samen jouw idee verder uit, met mensen vanuit allerlei disciplines die anders zullen kijken naar de geschetste problematiek. Daarom noem ik de weg die we inslaan liever we-nnovatie dan i-nnovatie, want innoveren doe je samen.

Heb lef, durf te veranderen!

Werk jij bij een durfgemeente? Ben jij een ambtenaar die durft? Ik daag je graag uit jouw grootste verlangen of frustratie met mij te delen. Een handig hulpmiddel hierbij is het Prototype This canvas, wat je op Twitter met #pinkvalley of per mail mailto:sanne.vanderzanden@pinkroccade.nl met mij kunt delen. Wacht niet te lang, want het is zo 23 april… 

—————————————-

Sanne van der Zanden
 is specialist Marketing & Communicatie 
business units Publiekszaken & Bedrijfsvoering

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.