partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina PinkRoccade Local Government

PinkRoccade-logo

De kracht van eigenaarschap

door: Tjerk Venrooy

weblogs | 19 maart 2019

Eigenaarschap creëren is een van de mooiste dingen die je als leidinggevende voor je medewerker kunt doen: hij gaat resultaten behalen, die tot nu toe bij lange na niet gerealiseerd werden. Hoe groter het gevoel van eigenaarschap, hoe meer iemand zich verantwoordelijk en betrokken voelt om zijn werk goed uit te voeren. Ruimte krijgen en niet steeds beperkt worden door allerlei regels en mensen die over je schouder meekijken, wie wil dat nou niet?

Tjerk Venrooij

Outputgericht werken

Om meer eigenaarschap te geven, moeten medewerkers volledige verantwoordelijkheid voelen voor datgene waar zij voor aan de lat staan en hun talent vol kunnen inzetten. Dat kan door het gesprek te voeren over de te behalen resultaten en het stellen van kaders.

Sturen op output niet op input, dat is – gek genoeg – de beste manier om vrijheid te geven aan je medewerkers. Dat voorkomt dat medewerkers (vaak) weerstand voelen. Dat biedt echte vrijheid en erkenning van hun eigen verantwoordelijkheid voor hun resultaten. Zo kunnen ze betrokkenheid tonen en zelfstandig werken. Kortom, medewerkers kunnen ‘echt’ ondernemerschap tonen en krijgen (lees: ervaren) daarvoor de ruimte.

Lees verder op de website van PinkRoccade Publiekszaken

tags:

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.