partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina PinkRoccade Local Government

PinkRoccade-logo

'Den Haag' bezoekt Almelo

artikelen | 9 juni 2015

Wie in Ziekenhuisgroep Twente (ZGT) locatie Almelo bevalt, hoeft weinig moeite te doen voor de geboorteaangifte. De jonge ouders kunnen via de iPad naar de website van de gemeente Almelo gaan. Waar ze middels de app iGeboorte alle gegevens digitaal kunnen aanleveren, door in te loggen met hun DigiD. 

Van links naar rechts: de familie Huiskes, Cor Franke (gedelegeerd opdrachtgever Operatie BRP), Janke Krommendijk (sectordirecteur, gemeente Almelo) en Jurriaan Piek (Directeur Publiekszaken, PinkRoccade Local Government).


De betrokkenen bij Operatie BRP wilden dit wel eens met eigen ogen zien. Daarom brachten ze op dinsdag 26 mei een bezoek aan Almelo. De familie Huiskes demonstreert aan deze delegatie live de digitale aangifte van hun pasgeboren dochter Nova. 

Natte handtekening

Vooralsnog dient er wel een ‘natte’ handtekening gezet te worden. Dat kan in het geboorteloket in het ZGT. Een speciaal hiervoor ingerichte ruimte, waar ouders op afspraak terecht kunnen van maandag tot en met vrijdag, van 9.30-11.00 uur. Deze manier scheelt ouders een retourtje stadhuis. 

Werkdrukvermindering

Per digitale aangifte bespaart gemeente Almelo op dit moment zo’n 7 minuten. Het ZGT verwacht meer dan 2200 geboorten in 2015, dus de gemeente kan hier nogal wat tijdswinst behalen. Als de ‘natte handtekening’ niet meer nodig is, zal deze tijdswinst zelfs nog groter zijn.

tags: , ,

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.