partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina PinkRoccade Local Government

PinkRoccade-logo

Digitaal aangifte doen met iOverlijden

artikelen | 22 september 2015

Tijd- en kostenbesparing. Dat zijn voor uitvaartverzorgers twee grote voordelen van het werken met de app iOverlijden. Zeker nu een ‘natte handtekening’ niet meer nodig is en alles digitaal afgehandeld kan worden. DELA en Monuta werkten mee aan de pilot in de gemeente Waalwijk en vertellen over hun ervaringen. ‘Met iOverlijden hebben we de dienstverlening aanzienlijk verbeterd.’

Hoe sneller het uitreksel van overlijden bij de nabestaanden is, hoe beter. Dit uitreksel hebben zij immers nodig om het overlijden door te geven aan alle organisaties die ernaar vragen: banken, notarissen, woningbouwcorporaties, telefoonproviders, et cetera.

Doirean Batens, regio-assistente ‘s-Hertogenbosch en Waalwijk: “Voorheen ging er wel wat tijd overheen voordat we het uitreksel konden aanleveren. We moesten ervoor naar het gemeentehuis, waar we ter plekke alle informatie aanleverden en de handtekening plaatsten. iOverlijden zorgt ervoor dat we alles digitaal kunnen aanleveren. En sinds 1 juli jongstleden is de gang naar het gemeentehuis helemaal niet meer nodig; we loggen in met eHerkenning – een soort DigiD voor bedrijven – en ondertekenen is niet meer nodig. Dat is opnieuw een grote stap voorwaarts, die helemaal aansluit bij de snelheid die consumenten vandaag de dag verwachten van dienstverleners. Voor ons is het prettig dat wij nu volledig tegemoet kunnen komen aan die wensen en verwachtingen. In veel gevallen kunnen we het uittreksel al binnen een dag na het overlijden opleveren.”


 

Download het whitepaper: Digitaal aangifte doen met iOverlijden

U kunt dit whitepaper downloaden door uw naam, organisatie en e-mailadres in te vullen. U ontvangt een mail met de downloadlink.

voornaam

achternaam

organisatie

functie

e-mail

verzenden

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.