partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina PinkRoccade Local Government

PinkRoccade-logo

Digitale geboorteaangifte vanuit elk kraambed | VNG GemeenteDelers

nieuws | 20 september 2021

In samenwerking met de gemeente Ede stuurden we een case in bij Gemeentedelers, een jaarlijkse competitie van best practices. We zijn trots! Helemaal omdat onlangs het vakkundige team van assessoren onze case als succesvol beoordeelde! Het oordeel luidt: de case is bewezen in de praktijk, waardevol, relevant en herbruikbaar voor gemeenten. Bekijk in dit artikel de korte animatievideo die we over deze case maakten.

Beeld: Shutterstock

Nieuwbakken ouders kunnen in de gemeente Ede vanuit het kraambed digitaal aangifte doen van hun pasgeboren kindje, bekrachtigd met de sinds 1 januari 2020 wettelijk vereiste verklaring van de betrokken arts, verpleegkundige of verloskundige. Een prachtig stukje dienstverlening aan de burger, want ouders hebben immers wel iets beters te doen dan in de rij staan bij de afdeling Burgerzaken van het gemeentehuis. Partners kunnen nu bovendien sámen hun kindje aangeven, hoe gaaf is dat? Dit geldt zowel voor een thuis- als ziekenhuisbevalling. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de app: iGeboorte+. Voor ons genoeg reden om deze case in te zenden!

Bekijk hier de korte animatievideo over deze case

Je hoort waar de case over gaat, wat het zo succesvol maakt, hoe het hergebruikt kan worden door andere gemeenten én wat onze toekomstdroom is.

Wat is GemeenteDelers en hoe zag de competitie eruit?

GemeenteDelers is een jaarlijkse competitie waarin succesvolle gemeentelijke initiatieven worden gewaardeerd en genomineerd als best practice. Het is een initiatief van VNG, VDP en het Ministerie van BZK. Er zijn in het totaal 64 cases ingezonden, 20 daarvan (waaronder deze) zijn na beoordeling van de vakkundige assessoren aangemerkt als meest veelbelovende case. Om deze beoordeling te ontvangen stuurden we o.a. deze bewijslast in.

Neem gerust contact met ons op

Heb je vragen over iGeboorte+ of wil jij ook live gaan met iGeboorte+? Neem dan contact op met je Accountmanager om de mogelijkheden te bespreken.

tags: , ,

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.