partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina PinkRoccade Local Government

PinkRoccade-logo

Druten op weg naar 100 % digitaal werken

artikelen | 10 december 2015

De gemeente Druten wil het regelen van burgerzaken, zoals huwelijken, geboortes en verhuizingen, makkelijker maken voor haar werknemers en inwoners. Aangiftes moeten voortaan online, dus zonder papier, gedaan kunnen worden. Gebruiksvriendelijkheid, overzichtelijkheid en tijdsbesparing zijn hierbij belangrijk.

Druten maakt sinds 2014 gebruik van iDocumenten van PinkRoccade Local Government. In iDocumenten worden alle dossiers van inwoners opgeslagen die vanuit het zaaksysteem CiVision Zaakafhandeling gegenereerd zijn. iDocumenten is gekoppeld aan de iBurgerzaken apps, waarmee inwoners van de gemeente Druten online aangifte van een huwelijk, geboorte of overlijden kunnen doen.

Esther Reijers, projectleider digitalisering bij de gemeente Druten, is enthousiast over de eerste resultaten. ‘Door de koppeling beschikken onze medewerkers nu altijd over de juiste en meest recente informatie van onze inwoners en worden documenten automatisch digitaal opgeslagen. iBurgerzaken is een aanwinst voor gemeente Druten. Onze medewerkers van de Gemeentewinkel besteden een groot deel van hun werktijd aan aanvragen van reisdocumenten en rijbewijzen en aangiftes van huwelijken, geboortes en overlijden. Voor al die burgerzaken hebben zij nog maar één applicatie nodig.’


 

Download het whitepaper: Druten op weg naar 100 % digitaal werken

U kunt dit whitepaper downloaden door uw naam, organisatie en e-mailadres in te vullen. U ontvangt een mail met de downloadlink.

voornaam

achternaam

organisatie

functie

e-mail

verzenden

tags: ,

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.