partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina PinkRoccade Local Government

PinkRoccade-logo

Een durfgemeente denkt na over we-nnovatie

door: Sanne van der Zanden

weblogs | 2 oktober 2014

Met dank aan de vernieuwers binnen PinkValley gaat PinkRoccade de app Guide ontwikkelen: het openbaar vervoer veilig en zelfstandig toegankelijk maken voor mensen met een verstandelijke beperking. In dit vervolgtraject krijgen we te maken met een kudde die zo snel gaat als de langzaamste dieren. Als de niet-vernieuwers achterover leunen, beweegt er niets. Zij bepalen nu het tempo van de daadwerkelijke ontwikkeling.

Sanne van der Zanden

WE-NNOVATIE

Je kunt veel verzinnen in je eentje, maar je kunt in een organisatie nooit alleen innoveren. Er zijn immers veel mensen betrokken om ideeën daadwerkelijk om te zetten in facturen. Het begint met vernieuwers, maar zonder product management, ontwikkelaars, marketing & sales en controllers komt een idee nooit volledig van de grond. Des te meer reden om het te hebben over we-nnovatie in plaats van i-nnovatie.

Zo werd ik voor dit gedeelte van mijn blog geïnspireerd door een blog van van Gijs van Wulfen.

Het WAAROM van de app

Degenen die helemaal achter het waarom staan van de app en dezelfde overtuiging hebben als Rens Kempen en Peter Papegaaij zullen harder en met meer overgave werken aan de ontwikkeling. Het waarom grijpt immers naar gevoel en vertrouwen (het oer-menselijke). Het maakt contact tussen zender en ontvanger op het meest persoonlijke niveau. Daarom heeft het extra impact. We maken immers beslissingen op basis van gevoel: iets ‘voelt’ wel of niet goed. Daar is geen ratio (hoe of wat) tegenop gewassen.

Innoveren doe je samen

Op deze manier gaan we ervoor zorgen dat ‘onze kuddedieren’ de app liever vandaag dan morgen opleveren en alles op alles zet om er een succes van te maken! Nu u op deze manier naar innovatie kijkt, wie of wat moeten we aanhaken om we-nnovatie te versnellen en PinkValley 2015 vorm te geven?

tags: , ,

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.