partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina PinkRoccade Local Government

PinkRoccade-logo

Een voorbeeld voor de regio | Gemeente Zundert live met iBurgerzaken

door: Colin Broers

weblogs | 18 december 2020

Gemeente Zundert ging vorige maand als 3e Equalit gemeente live met iBurgerzaken. Na een soepele livegang maakt gemeente Zundert gebruik van alle beschikbare processen aan zowel de ambtenaren- als burgerkant inclusief koppeling met JCC betalen. Wij spraken met Harold van Irsel (adviseur Informatievoorziening bij gemeente Zundert) over de eerste weken na livegang.

Colin Broers


Van oud naar nieuw in een aantal maanden

“Samen met gemeente Goirle (livegang oktober) zijn we in april dit jaar het traject gestart, om van het verouderde Cipers IZRM de overstap te maken naar het gebruiksvriendelijke en intuïtieve iBurgerzaken pakket” vertelt Harold van Irsel, adviseur Informatievoorziening bij gemeente Zundert. “Het was fijn om hierin samen op te trekken, je leert van elkaar wat tijdens zo’n grote stap extra enthousiasmerend werkt”. “We zijn inmiddels ruim een maand live waarbij we er bewust voor hebben gekozen om deze periode te gebruiken om aan de nieuwe werkwijze te wennen. Rust, opleidingsdagen en vertrouwen zijn daar wat mij betreft onlosmakelijk aan verbonden. Voldoende de tijd te nemen om elkaar te laten zien wat mogelijk is in de nieuwe applicatie helpt daarbij. Vanaf januari gaan we de vernieuwde dienstverlening volop promoten richting burger.”

Lees verder op de website van PinkRoccade Publiekszaken

tags:

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.