partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina PinkRoccade Local Government

PinkRoccade-logo

Eerste CORV-koppeling werkt

persberichten | 15 juli 2014

PinkRoccade Local Government heeft als eerste de koppeling met de CORV (Collectieve Opdracht Routeer Voorziening) van het ministerie van Veiligheid en Justitie gerealiseerd. Dit maakt berichtenuitwisseling mogelijk tussen gemeenten en het justitieel domein.

Ingang ministerie Veiligheid&Justitie

PinkRoccade Local Government, onderdeel van Total Specific Solutions, heeft als eerste de koppeling met de CORV (Collectieve Opdracht Routeer Voorziening) van het ministerie van Veiligheid en Justitie gerealiseerd. Dit maakt berichtenuitwisseling mogelijk tussen gemeenten en het justitieel domein. Op 1 januari 2015 moeten alle gemeenten via de CORV aangesloten zijn op het berichtenverkeer van justitiepartijen over jeugdigen.

Tegengaan van recidive

In het nieuwe jeugdstelsel krijgen gemeenten en justitiële organisaties verschillende verantwoordelijkheden bij de uitvoering van de jeugdbescherming en jeugdreclassering. Er is één gezamenlijke opgave: het tegengaan van recidive en het bevorderen van een veilige omgeving voor jeugdigen om te kunnen opgroeien. Efficiënte en effectieve informatie uitwisseling tussen betrokken partijen is daarbij essentieel. De Collectieve Opdracht Routeer Voorziening (CORV) regelt hierin het (formele) berichtenverkeer. De koppeling tussen MakelaarSuite van PinkRoccade Local Government en de CORV is een belangrijke eerste stap, die het gemeenten mogelijk maakt om op 1 januari daadwerkelijk aan de slag te gaan.

Lastige klus

Bart Geerdink, projectleider CORV bij King: ‘PinkRoccade Local Government heeft hiermee een belangrijke stap gezet om het berichtenverkeer via CORV gedaan te krijgen. Dat de vaart er zo in zit, wekt vertrouwen als het gaat om de tijdige aansluiting van gemeenten. Heel belangrijk, want het is een lastige klus voor gemeenten.’

Keuzes maken

De volgende stap is het testen van de koppeling bij pilotgemeente Waalwijk. Erleyne Brookman, salesmanager samenlevingszaken bij PinkRoccade Local Government: ‘De techniek is één, maar daarmee ben je er nog niet. Samen met Waalwijk en andere gemeenten bepalen we welke keuzes gemaakt moeten worden in de jeugdzorgprocessen.’

reacties: 3

 • Geert Wester (gem Deventer) #

  21 juli 2014, 16:07

  Is de titel van dit bericht correct, gelet op de reactie op LinkedIn op dit persbericht?
  Is het correct dat dit bericht onder deze titel wordt gepubliceerd op iBestuur?
  Welke screening vindt door iBestuur plaats op de te plaatsen berichten?

 • Titus Mars #

  31 juli 2014, 17:33

  Ik ben héél benieuwd naar die reactie op Linkedin, maar kan die op linkedin niet vinden. Heeft iemand een linkje?

 • Geert Wester (gem Deventer) #

  18 augustus 2014, 13:01

  Op de linkedin-groep van PinkRoccade, bericht van Loes van Heek: eerste CORV-koppeling werkt.
  Hierop heeft Karl de Boer gereageerd dat zijn product OpenTunnel al een maand eerder de koppeling tot stand had gebracht. Loes heeft hem hiermee gecomplimenteerd.

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.